Εχουμε Τελικούς στην ΑΒΑ! Ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Partizan με 91-78 στο Game 3 των μεταξύ τους Τελικών για την ΑΒΑ με αποτέλεσμα να μειώσει σε 1-2 την εν λόγω σειρά. 

Σε αντίθεση με τα πρώτα δύο ματς της σειράς, οι ερυθρόλευκοι τώρα ήταν αυτοί που κατάφεραν να γείρουν υπέρ τους την πλάστιγγα της ρακέτας, με την ομάδα του Coach Ivanovic να καταφέρνει να βρει 44 πόντους στην αντίπαλη ρακέτα, 7 επιθετικά ριμπάουντ σε 28 χαμένα σουτ αλλά και 12 ταξίδια στη γραμμή των βολών μέχρι και το τελευταίο πεντάλεπτο του ντέρμπι.

Μάλιστα, με τον Petrusev να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών δρωμένων του μετρώντας 16 πόντους και πέντε ριμπάουντ, ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να ξεφύγει από ένα σημείο και μετά ακόμα και με διψήφιες αποστάσεις. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό το ξέσπασμα στην 4η περίοδο είχε και ο Nedovic, ο οποίος με 16 πόντους συνολικά αλλά και σημαντικές λύσεις στο τέλος χάρισε στους γηπεδούχους τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Από την άλλη μεριά, για την ομάδα του Zeljko Obradovic ξεχώρισαν περισσότερο οι Exum και Madar με 28 κοινούς πόντους, ενώ ο Παπαπέτρου πρόσθεσε δύο πόντους στην εξίσωση της Partizan…

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Τελικών:

13/6 Partizan – Ερυθρός Αστέρας 88-80 (1-0)
15/6 Partizan – Ερυθρός Αστέρας 87-78 (2-0)
18/6 Ερυθρός Αστέρας – Partizan 91-78 (2-1)