Μετά από αμέτρητες επιτυχίες τόσο στα πέρατα του WNBA όσο και του Παγκοσμίου Μπάσκετ μέσω των πορειών της στην Ευρώπη και την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, η Sue Bird -με καθυστέρηση μιας σεζόν- πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση στα 41 της χρόνια!

Η θρυλική PG, που είχε ανακοινώσει ουσιαστικά εδώ και αρκετό καιρό πως στο τέλος της φετινής σεζόν θα αποχωρούσε από την ενεργό δράση, βίωσε μόλις πριν από μερικές ώρες το τελευταίο βράδυ της καριέρας της στα παρκέ του WNBA με τα χρώματα των αγαπημένων της Seattle Storm στην ήττα-αποκλεισμό στα ημιτελικά της λίγκας από τις ανώτερες Las Vegas Aces.

Για την ιστορία, η έμπειρη γκαρντ μέτρησε 8 πόντους και 8 ασίστ στο τελευταίο παιχνίδι της πορείας της στα παρκέ του κόσμου, αλλά δεν κατάφερε να εμποδίσει τις ανώτερες Aces από το να περάσουν στους μεγάλους Τελικούς της λίγκας.

Έτσι, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στα παρκέ του WNBA, η Sue Bird παίρνει την απόφαση να αποχωρήσει αφήνοντας πίσω τις 4 πρωταθλήματα, 5 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, 5 EuroLeague, 2 πρωταθλήματα NCAA αλλά και 13 παρουσίες στα ετήσια All Star Game.