Στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών αγώνων του Ευρωμπάσκετ 2017 θα διεκδικήσει την πρόκρισή της ως πρώτη η Γεωργία, η οποία χάρη σε μία βραδιά «οργίων» από τον Τορνίκε Σενγκέλια μπροστά σε ένα «θερμό» κοινό 8.200 ατόμων στην έδρα της, «διέλυσε» με 96-68 τη Σλοβακία. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου, περιμένει το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου μεταξύ Μαυροβουνίου και Αλβανίας, προκειμένου να μάθει αν, ταξιδεύοντας στην Ποντγκόριτσα, θα διεκδικήσει απλώς το «διπλό» που θα την φέρει στην κορυφή, ή αν θα χρειαστεί να υπερκαλύψει και τη διαφορά των δύο πόντων του πρώτου μεταξύ τους ματς στην Τιφλίδα.

Η κατάσταση είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς, καθώς οι Γεωργιανοί πήραν διαφορά ασφαλείας από το πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενοι με 30-19. Η απόσταση ολοένα αυξανόταν μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να τη φτάνουν στα «πρόθυρα» των 30 πόντων και να ολοκληρώνουν μία βασική τους υποχρέωση, η οποία αποτελεί το απόλυτο των νικών έναντι των δύο υποδεέστερων αντιπάλων, σε περίπτωση που δεν καταληφθεί η πρώτη θέση. Έχοντας κερδίσει από δύο φορές την Αλβανία και τη Σλοβακία, διαθέτει ήδη σπουδαίες πιθανότητες πρόκρισης στο Ευρωμπάσκετ, ως μία εκ των δεύτερων καλύτερων ομάδων των ομίλων.

Ο Τορνίκε Σενγκέλια, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, έχοντας 31 πόντους με 11/14 σουτ και 7/7 βολές, 6 ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Από την πλευρά του, θετικός ήταν για ακόμη μία φορά με 11 πόντους και 6 ασίστ ο Μάικλ Ντίξον, ενώ ο Βίκτορ Σανικίτζε πρόσθεσε άλλη μία μεστή εμφάνιση, με 11 πόντους, 8 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ. Στο «ναυάγιο» των Σλοβάκων, διεσώθη με 21 πόντους ο Μιλόσεβιτς.