Την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017 πανηγύρισε η Βουλγαρία, η οποία επιβλήθηκε με 105-84 του Κοσόβου με κορυφαίο τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, ενώ η Γεωργία του Ηλία Ζούρου, του Μάικλ Ντίξον της ΑΕΚ, και του Βίκτορ Σανικίντζε του Άρηγνώρισε εντός έδρας ήττα από το Μαυροβούνιο με 7476.

Στο πρώτο ματς, η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη για 20 λεπτά, ωστόσο με επιμέρους σκορ 65-44 στην επανάληψη, η Βουλγαρία έκαμψε την αντίσταση του Κοσόβου με 105-84 και πήρε την παρθενική της νίκη, μετά από τρεις αγωνιστικές.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα, ενώ από το Κόσοβο ξεχώρισε ο συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα, Τζάστιν Ντόελμαν με 16π.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο παιχνίδι, η Γεωργία υπέστη την πρώτη της ήττα στο ντέρμπι κορυφής του Group F με το Μαυροβούνιο. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως ένα καλάθι του Ντούρισιτς 3” πριν τη λήξη, έδωσε τη νίκη στο Μαυροβούνιο.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Νίκολα Βούτσεβιτς με 17 πόντους (11 ριμπ.), ενώ δεν αγωνίστηκε ο Νίκολα Ιβάνοβιτς της ΑΕΚ. Από την ομάδα του Ηλία Ζούρου, κορυφαίος ήταν ο Ζάζα Πατσούλια (22π., 9 ριμπ.), ενώ ξεχώρισε επίσης ο Μάικλ Ντίξον της Ένωσης με 13 πόντους, 4 ασίστ, 1 ριμπάουντ και ισάριθμο λάθος, καθώς και ο Βίκτορ Σανικίτζε του Άρη, που έκανε double-double με 10π. και ισάριθμα ριμπάουντ.