Αύριο για την πέμπτη αγωνιστική του Eurocup στην φάση των 16 διεξάγωνται τρεις αναμετρήσεις, με το ελληνικό ενδιαφέρον να βρίσκεται στην Τσεχία, εκεί όπου η κυπελλούχος Νίμπουργκ αντιμετωπίζει τη Μπιλμπάο των Eλλήνων. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη θέλει τη νίκη για να τα δώσει όλα την τελευταία αγωνιστική την επόμενη εβδομάδα για την πρόκριση και γιατί όχι ακόμα και για την πρώτη θέση.

Οι Κώστας Βασιλειάδης και Νίκος Ζήσης είναι παίκτες “κλειδιά” για τη Μπιλμπάο κι ο Φώτης Κατσικάρης βασίζει πολλά πάνω τους. Το κύριο ζητούμενο για τους δύο Έλληνες δεθνείς είναι να ξεπεράσουν την αποτυχία του κυπέλλου και να επικεντρωθούν στις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας τους.

Την Τετάρτη διεξάγεται ελληνικός “εμφύλιος” στη Ρωσία ανάμεσα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν του Νίκου Καλάθη με την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Οι δύο ομάδες παλεύουν για την πρώτη θέση με την Λοκομοτίβ Κουμπάν να έχει τον πρώτο λόγο αφού αγωνίζεται εντός έδρας κι έχει κερδίσει και τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα.

Τέλος, η Ούνικς Καζάν των Βουγιούκα και Καϊμακόγλου υποδέχεται την Γαλατάσαράι σε έναν όμιλο φωτιά με όλες τις ομάδες να έχουν δύο νίκες και δύο ήττες σε τέσσερα παιχνίδια. Οι δύο Έλληνες διεθνείς θέλουν να κάνουν δύο νίκες στα εναπομείνοντα παιχνίδια για να μην μπλέξουν σε ισοβαθμίες, που θα τους βάλουν σε μπελάδες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες:

Τρίτη 12/2
Ρίγα – Βαλένθια (19:30)
Νίμπουργκ – Μπιλμπάο (20:30)
Καχασόλ – Ζιελόνα Γκόρα (21:30)

Τετάρτη 13/2
Τρίουμφ – Μπουντούτσνοστ (17:30)
Μπάνβιτ – Μπουντιβέλνικ (19:00)
Λοκομοτίβ ΚουμπάνΣπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (18:30)
Ούνικς Καζάν – ΓαλατάσαραΪ (17:00)
Ερυθρός Αστέρας – Ουλμ (20:30)

Η βαθμολογία μετά απο 4 αγωνιστικές:
I όμιλος: Μπουντιβέλνικ 3-1, Μπουντούτσνοστ 2-2, Μπάνβιτ 2-2, Τρίουμφ 1-3.
J όμιλος: Ρίγα 3-1, Βαλένθια 2-2, Μπιλμπάο 2-2, Νίμπουρκ 1-3, .
K όμιλος: Λοκομοτίβ Κουμπάν 4-0, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης 3-1, Ζιελόνα Γκόρα 1-3, Καχασόλ 0-4.
L όμιλος: Ουλμ 2-2, Ούνικς Καζάν 2-2, Γαλατάσαραϊ 2-2, Ερυθρός Αστέρας 2-2.