Το 2019 θα διεξαχθεί το επόμενο παγκόσμιο κύπελλο μπάσκετ, και η FIBA έδωσε στην δημοσιότητα τις χώρες που έθεσαν την υποψηφιότητα τους για να διοργανώσουν τα μουντομπάσκετ του 2019 αλλά και το 2023.

Το Κατάρ, στο οποίο έχει ανατεθεί και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Ποδοσφαίρου του 2022, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις τις οποίες δημιουργεί έθεσε την δική του υποψηφιότητα, έχοντας μάλιστα και πολλές πιθανότητες να αναλάβει την διοργάνωση. Από εκεί και πέρα, την υποψηφιότητα τους έθεσαν η Κίνα, η Γερμανία η Γαλλία, οι Φιλιππίνες και η Τουρκία (διοργάνωσε και αυτό του 2010). Γαλλία και Γερμανία δεν αποκλείεται να καταθέσουν κοινή υποψηφιότητα.

Η απόφαση για την ανάθεση θα παρθεί στη σύνοδο της FIBA που θα γίνει στις 18-19 Ιανουαρίου στο Μόναχο. Να σημειωθεί ότι στο παγκόσμιο κύπελλο του 2019, για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν 32 ομάδες (στα πρότυπα του ποδοσφαίρου) και η διαδικασία των προκριματικών θα ξεκινήσει παγκοσμίως το 2017. Επίσης είναι το πρώτο που θα βγει εκτός του κύκλου της τετραετίας για να μην συμπίπτει με αυτό του ποδοσφαίρου.