Εκπροσωπεί μία από τις πιο πολύπαθες περιοχές του πλανήτη, με τον πόλεμο να έχει γίνει για τους κατοίκους της… καθημερινότητα και το ζήτημα της πλήρους ανεξαρτητοποίησής της να απασχολεί εδώ και πολλές δεκαετίες την παγκόσμια κοινή γνώμη. Το μπάσκετ της, όμως, είναι εδώ για να δώσει χαρά σε πάνω από 4.5 εκατομμύρια κόσμο και να «σοκάρει» με τις επιδόσεις του άπαντες τους ενασχολούμενους με το άθλημα και όχι μόνο, στην πρώτη κιόλας συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, μετά τους Παναφρικανικούς Αγώνες το 1970.

palestine-panigirismos

Η Παλαιστίνη, μετά το θρίαμβο της πρώτης αγωνιστικής του Πανασιατικού πρωταθλήματος απέναντι στις πανίσχυρες Φιλιππίνες με 75-73, πέτυχε και δεύτερη νίκη με 79-85 επί του Χονγκ Κονγκ και πλέον βρίσκεται σε άκρως πλεονεκτική θέση για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτή τη στιγμή, είναι ισόβαθμη στην πρώτη θέση με το Ιράν, έχοντας το απόλυτο στις νίκες και κρατώντας την τύχη στα δικά της χέρια. Το αν θα ολοκληρώσει το «θαύμα» της, θα φανεί αρχικά στο ντέρμπι κορυφής με το Ιράν (27/9), το παιχνίδι με την Ιαπωνία (28/9), καθώς και τη λήξη των υποχρεώσεών της με την τωρινή ουραγό Ινδία (29/9).

qahwash-palestine-panigiri

Ο όμιλος με τον οποίο «διασταυρώνεται», πάντως, περιέχει δύσκολες ομάδες, με την Κίνα και το Κατάρ να προπορεύονται. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, προκειμένου να είναι… ισχυρή στην φάση των «16», οφείλει να διατηρηθεί στις δύο πρώτες θέσεις. Αυτά, για τον επόμενο στόχο εφόσον το «όνειρο» που ζουν οι παίκτες του Τζέρι Λιν Στιλ, γίνει πραγματικότητα και η ομάδα περάσει στην επόμενη φάση.

Κι όλα αυτά, με έναν Αμερικανό τεχνικό. Η στιγμή, όπου αποδεικνύεται ότι ο αθλητισμός… δεν έχει σύνορα.