Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, η διαφορά ποιότητας ανάμεσα σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία φάνηκε, με τους «Boomers» να είναι εκ νέου επιβλητικοί και να επικρατούν της μεγάλης τους αντιπάλου με 79-89 στην TSB Bank Arena. Και αυτό, αφού πρώτα έμειναν απαθείς μπροστά στο «σόου» που έδωσαν οι «Μαορί», επιδιδόμενοι στον πολεμικό χορό της «Χάκα».

Αυτή την φορά, φρόντισαν πριν το ξεκίνημα του παιχνιδιού, να τα… δώσουν όλα την ώρα που έπρεπε να εκτελέσουν την «Χάκα», προκειμένου να δείξουν ότι θα πάλευαν μέχρις εσχάτων για να ανατρέψουν το -12 του πρώτου αγώνα. Οι Αυστραλοί, όμως, δε «μάσησαν» και έκαναν για άλλη μία φορά επίδειξη δύναμης, η οποία είχε αρχίσει από τη στιγμή της «Χάκα». Μερικοί παίκτες των «Κανγκουρό», μάλιστα, χρησιμοποίησαν ένα βλοσυρό βλέμμα για να καταστήσουν φανερές τις διαθέσεις τους. Χαρακτηριστικό, αν παρατηρήσετε, είναι το βλέμμα του Ντέιβιντ Άντερσεν, με τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν.

Μπορείτε, πάντως, να συγκρίνετε τις δύο «Χάκα», βλέποντας κι εκείνη του πρώτου μεταξύ τους αγώνα στην Αυστραλία. Καμία δεν έμελλε, βέβαια, να «τρομάξει» το ανώτερο σύνολο των Μάθιου Ντελαβεντόβα και Άντριου Μπόγκουτ, το οποίο κέρδισε το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.