ΟΙ ΗΠΑ νίκησαν στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος U17 την Τουρκία με 96-56 και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο με μεγάλη ευκολία. MVP του Πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Σέξτον.

Από το πρώτο ημίχρονο είχε φανεί ποιος θα είναι ο νικητής του τελικού αφού οι παίκτες των ΗΠΑ είχαν προβάδισμα +30 (50-20) όταν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι στον αγώνα αφού οι παίκτες της Τουρκίας φάνηκαν ανήμποροι να μπουν στο ματς και έτσι οι Αμερικάνοι αύξησαν την διαφορά και μπήκαν στην τελευταία περίοδο με το σκορ 73-36. Το τελευταίο μέρος του αγώνα ήταν εντελώς διαδικαστικό και αυτό φάνηκε αφού και οι δύο ομάδες δεν έπαιξαν ιδιαίτερα καλό μπάσκετ και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 96-56.

Πρωταγωνιστές των Πρωταθλητών ήταν ο Τρεν με 17 πόντους (6/11 σουτ), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα και ο Σέξτον με 16 πόντους (8/9 διπ.) και 4 ριμπάουντ. Από την πλευρά των Τούρκων που κατέκτησαν την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο προσπάθησαν ο Ατάρ με 13 πόντους (4/8 διπ.) και 8 ριμπάουντ και ο Ακιούζ με 12 πόντους (5/14 σουτ) και 4 ριμπάουντ.

Δείτε εικόνες και βίντεο από τον αγώνα: