Η Κίνα θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 2019, όπως ανακοίνωσε η FIBA στο Τόκιο της Ιαπωνίας, καθώς επιλέχθηκε αυτή αντί για τις Φιλιππίνες που ήταν επίσης υποψήφια.

china-host-apostoli-fibawc

Για τους Φιλλιπινέζους ο πρεσβευτής και θρύλος της χώρας στο μποξ, Μάνι Πακουάιο δεν μπόρεσε να κρύψει την στεναχώρια του.

Pacquiao-philippines-stenahoria-fibawc

Νωρίτερα… 

Η στιγμή έχει… φτάσει και η νέα εποχή που φέρνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία στο μπάσκετ, είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Το επόμενο Μουντομπάσκετ, μετά από εκείνο της Ισπανίας, όπως είναι γνωστό, διεξάγεται το 2019 και όχι το 2018, με την καινούργια αρχή να γίνεται στην ασιατική ήπειρο. 

ming-yao-alapag-jimmy-fibawc-nominate

Οι δύο υποψήφιες χώρες για την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019, είναι η Κίνα και οι Φιλιππίνες, οι οποίες δίνουν σκληρή «μάχη» για να τα καταφέρουν. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, έχουν επιστρατεύσει τα… πιο ισχυρά τους όπλα, με το μεγαλύτερο Κινέζο μπασκεμπολίστα όλων των εποχών, Γιάο Μινγκ να είναι πρεσβευτής της πατρίδας του και τον παγκοσμίου φήμης μποξέρ Μάνι Πακιάο να είναι πρεσβευτής των Φιλιππίνων.

ming-pakaio-fibawc-canditate

Η εκδήλωση που διοργανώνεται, για την ανακοίνωση της οικοδέσποινας χώρας του Μουντομπάσκετ 2019, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Τόκιο της Ιαπωνίας, όπου αντιπρόσωπος της ελληνικής πλευράς είναι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ: