Ακόμα μια ήττα στην καλοκαιρινή της προετοιμασία εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 στα γήπεδα της Ασίας βίωσε πριν από μερικές ώρες η Ιορδανία, αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, η οποία έχασε ξανά σε διάστημα τριών ημερών από την Λιθουανία με 75-101.

Για τους νικητές, η τριάδα των Beliuskas (20 πόντοι, 2 ασίστ), Sirvydis (16 πόντοι, 4 ασίστ) και Jogela (12 πόντοι, 6 ασίστ) βρέθηκε σε τρομερό βράδυ επιθετικά με συμμετοχή σε τουλάχιστον 72 πόντους της πατρίδας τους, ενώ γεμάτη παρουσία είχαν ακόμα και οι Lavrinovicius (13 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Tubutis (8 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και Sargiunas (7 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ).

Από την άλλη μεριά, για την αντίπαλο της Ελλάδας στο Μουντομπασκετ ξεχώρισαν ξανά περισσότερο οι Ibrahim και Al Dwairi μετρώντας από 24 πόντους, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 23 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, αντίστοιχα.

Επόμενο φιλικό προετοιμασίας για την Λιθουανία θα είναι αυτό κόντρα στην Ουκρανία στις 29 Ιουλίου, ενώ για την Ιορδανία αυτό κόντρα Γεωργία του Ηλία Ζούρου στις 12 Αυγούστου.