Τους λόγους της πίσω από την απόφαση της ομάδα του, της Gran Canaria, να μη δηλώσει συμμετοχή στην επερχόμενη EuroLeague παρά το γεγονός ότι είχε το δικαίωμα να αγωνιστεί εκεί μετά και την κατάκτηση της φετινής διοργάνωσης του EuroCup έκανε γνωστούς ο Sitapha Savané, πρόεδρος και άλλοτε παίκτης του συλλόγου, ο οποίος υπογράμμισε τους οικονομικούς λόγους σε συνδυασμό με τα αναγκαστικά έξοδα που θα έχει η ομάδα της ACB.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Η μετάβαση στην Euroleague σημαίνει πως πηγαίνουμε από 18 παιχνίδια σε 34. Στο EuroCup υπάρχουν συνήθως τρεις ημέρες ανάπαυσης μεταξύ των αγώνων και στην Euroleague συνήθως δύο. Επιπρόσθετα, υπάρχουν επτά εβδομάδες διπλών αγωνιστικών, εβδομάδες με τρία παιχνίδια σε πέντε ημέρες που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα μας άφηναν άλλη επιλογή από το να πετάξουμε με πτήσεις τσάρτερ.

Το εισόδημα χωρίζεται σε τρία μέρη. Τα πάγια του μισού εκατομμυρίου εκ των οποίων αφαιρούνται τα έξοδα διαιτησίας. Στη συνέχεια, το δεύτερο για κατάταξη αξίζει από 1.800.000 € έως περίπου 200.000 € για τη 14η θέση. Οι τέσσερις τελευταίες θέσεις δεν έχουν έπαθλο είπε και πρόσθεσε «Και μετά υπάρχει η κατανομή των παροχών για την τηλεόραση και τις χορηγίες. Το ποσό αυτό είναι περίπου 45 εκατομμύρια και μοιράζεται μόνο στις άδειες Α. Η Άλμπα Βερολίνου, που φέτος ήταν από τις χαμηλότερες, έλαβε 350.000 €».