Η Λαγκούν Άρο έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες στο ισπανικό πρωτάθλημα και να παραμείνει στην κατηγορία, τη στιγμή που όλοι είχαν αρχίσει να την ξεγράφουν. Πριν από 5 αγωνιστικές, η ομάδα του Μανώλη Παπαμακάριου βρισκόταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 3 νίκες σε 20 παιχνίδια. Η Λαγκούν Άρο όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και με αντεπίθεση διαρκείας άρχισε να βάζει τις βάσεις για την παραμονή.

Στις επόμενες πέντε αγωνιστικές, έκανε μία παραπάνω νίκη (4) από όσες είχε κάνει σε όλο το πρωτάθλημα. Επίτευγμα όχι αρκετό ακόμα για την παραμονή, αλλά σίγουρα δείγμα της θεαματικής βελτίωσης της ομάδας τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Η Λαγκούν Άρο κέρδισε με την σειρά Βαγιαδολίδ, Μανρέσα, Φουενλαμπράδα και Μούρθια, με τις 2 από τις 4 αυτές ομάδες να είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές της για την παραμονή.

Σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική εικόνα των “μπλε” έπαιξε κι η άνοδος του Μανώλη Παπαμακάριου, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να κρατήσει ην ομάδα του στην ACB. Ο Έλληνας άσσος ανέβασε την απόδοσή του και πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες επιθετικά έχοντας εξαιρετικά ποσοστά από το τρίποντο. Το πόσο καθοριστική είναι η παρουσία του στο παρκέ στα τελευταία παιχνίδια φαίνεται κι από τον χρόνο συμμετοχής του, που είναι αυξημένος, ενώ στις δύο από τις τέσσερις νίκες αγωνίστηκε 35 λεπτά!

Τα στατιστικά του έμπειρου άσσου στις 4 τελευταίες νίκες της Λαγκούν Άρο:
Με Βαγιαδολίδ: 12 πόντους – 4/7 τρίποντα – 35 λεπτά συμμετοχής
Με Μανρέσα: 9 πόντους – 2/3 τρίποντα – 20 λεπτά συμμετοχής
Με Φουνελαμπράδα: 0 πόντους – 0/3 τρίποντα – 25 λεπτά συμμετοχής
Με Μούρθια: 19 πόντους – 5/9 τρίποντα – 35 λεπτά συμμετοχής

Η βαθμολογία:
15. Καχασόλ 9-16
16. Λαγκούν Άρο 7-18
17. Φουενλαμπράδα 7-18
18. Μανρέσα 4-21