Η επικράτηση της Ουλμ επί της Άλμπα Βερολίνου με 92-73, δεν ήταν μία απλή νίκη για τους γηπεδούχους, αλλά η απάντηση στον χαμένο τελικό της προηγούμενης εβδομάδας για το γερμανικό κύπελλο. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς, κι οικοδέσποινα του Φάιναλ Φορ, ήταν αυτή, που… πλήγωσε τον εγωισμό των παικτών της Ουλμ, με αποτέλεσμα αυτοί να το κρατήσουν και να πάρουν την εκδίκησή τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο πρωτάθλημα.

Το τελικό αποτέλεσμα μαρτυράει την εικόνα του αγώνα και το πάθος, με το οποίο αγωνίστηκαν οι γηπεδούχοι για τη νίκη, σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την είσοδο στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Με αυτή τη νίκη οι γηπεδούχοι σκαρφάλωσαν στην 3η θέση με 18 νίκες σε 27 αγώνες, ρίχνοντας την Άλμπα Βερολίνου, που έμεινε στις  16 νίκες, στην 5η θέση, με ορατό τον κίνδυνο πλέον να μείνει κι εκτός τετράδας.

Ο ηγέτης της Ουλμ και καλύτερος παίκτης της τη φετινή χρονιά, Τζον Μπράιαντ, μας είχε προϊδεάσει με δηλώσεις του αμέσως μετά τον χαμένο τελικό, για τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του θα έμπαινε στο παιχνίδι για να αντιμετωπίσει  την Άλμπα στο ματς πρωταθλήματος που ακολουθούσε.

“Το επόμενο παιχνίδι μας για το γερμανικό πρωτάθλημα είναι εναντίον της Άλμπα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος κι έτοιμος να τους αντιμετωπίσω. Παίζουμε στο σπίτι μας κι αυτό πρόκειται να μετρήσει. Είναι ένα πολύ πολύ μεγάλο παιχνίδι για μας στη βαθμολογία. Τους αντιμετωπίζουμε για δεύτερη φορά επομένως είναι ένα τεράστιο παιχνίδι. Το κίνητρό μας είναι τεράστιο. Θα είναι και μία ευκαιρία να πάρουμε την εκδίκησή μας για τον χαμένο τελικό” είχε δηλώσει ο Τζον Μπράιαντ.