Ένα «βήμα» από την υπέρβαση και την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ιταλίας βρίσκεται η Ρέτζιο Εμίλια, καθώς χάρη στο τελικό 71-67 επί της Σάσαρι, εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και έκανε το 3-2 στη μεταξύ τους τελική σειρά. Οι γηπεδούχοι είχαν σχεδόν πάντα το προβάδισμα, εδραιώνοντας κυρίως την κυριαρχία τους στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν και ήταν μπροστά με επτά πόντους διαφορά (38-31).

Η ομάδα του Σακέτι, βέβαια, επανήλθε στο δεύτερο μέρος και χάρη στην εξαιρετική της άμυνα, έβαλε «φωτιά» στον αγώνα μειώνοντας τη διαφορά στον έναν πόντο, ενώ ενδιάμεσα είχε προηγηθεί (52-51). Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό «θρίλερ», με τη Ρέτζιο να παίρνει προβάδισμα έξι πόντων με τέσσερα λεπτά για την εκπνοή (63-57). Το προβάδισμα αυτό, όσο και αν προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι για άλλη μία επαναφορά, δεν ανατράπηκε και πλέον η Ρέτζιο βρίσκεται ένα «βήμα» από τον τίτλο.

Κορυφαίος σκόρερ των νικητών ήταν ο Όγιαρς με 14 πόντους, μαζεύοντας και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Πολονάρα έκανε εξίσου σπουδαία δουλειά με double double 13 πόντων και 10 ριμπάουντ. «Διψήφιοι» ήταν και οι Ντέλα Βάλε, Καουκένας, σκοράροντας από 10 πόντους. Οι 19 πόντοι με 6 ριμπάουντ του Σάντερς, καθώς και οι 17 πόντοι με 21 (!) ριμπάουντ του Σέιν Λαβάλ δεν αρκούσαν στη Σάσαρι.