Κάποιες φορές αυτό που παίζει μεγαλύτερο ρόλο δεν είναι (μόνο) η απόδοση ενός παίκτη, αλλά η εν γένει προσφορά του στον σύλλογο. Μπορεί ο Πιτ Μάικλ την περσινή σεζόν να μην ήταν… ηγετικός, αλλά έδωσε πολύτιμες λύσεις στην Μπαρτσελόνα όποτε χρειάστηκε.

Η παρουσία του στο Παλαού Μπλαουγκράνα όλα αυτά τα χρόνια έχει εκτιμηθεί και με το παραπάνω από τη διοίκηση των “μπλαουγκράνα”, οι οποίοι σεβόμενοι την προσφορά του 34χρονου, πλέον, φόργουορντ, αλλά και αναλογιζόμενοι την πείρα του από τα ευρωπαϊκά παρκέ τον κράτησαν στο δυναμικό τους για ακόμα μία χρονιά.

Έτσι, ο Μάικλ θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ για τέταρτη διαδοχική σεζόν παραμένοντας μία από τις βασικές μονάδες της Μπάρτσα στην προσπάθεια για την διατήρηση των σκήπτρων στην Liga Endesa, αλλά και σε αυτή για την επιστροφή στον θρόνο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Τέσσερα χρόνια, άλλωστε, στο δυναμικό της ισπανικής ομάδας ο πολύπειρος παίκτης έχει αποδείξει πως είναι… κάτι παραπάνω από ένας απλός φόργουορντ (για να εξηγήσουμε και τον τίτλο που χρησιμοποιήσαμε).