Πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής για πέμπτη(!) φορά στη φετινή Liga Endesa αναδείχθηκε ο Γιάννης Μπουρούσης, χάρη στην εκπληκτική του εμφάνιση κόντρα στην Ανδόρρα.

Ο Έλληνας σέντερ, συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη (95-83) της Λαμποράλ Κούτσα επί της Ανδόρρας, έχοντας 26 πόντους με 7/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 6/6 βολές, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 21:10”.

Έτσι, “εκτόξευσε” το rating, συγκεντρώνοντας 40 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και… μοιραία αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 17ης αγωνιστικής της Liga Endesa!

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτήν ήταν η πέμπτη φορά που ο Μπουρούσης παίρνει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, καθώς έχει αναδειχθεί επίσης MVP της 2ης, της 11ης, της 13ης και 14ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος! Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της λίγκας, καθώς κανένας παίκτης δεν είχε καταφέρει να αναδειχθεί πολυτιμότερος τόσες φορές στον πρώτο γύρο.

«Είναι τιμή, αλλά οι αριθμοί μου δεν μετράνε. Αντίθετα μετράει η συνολική δουλειά της ομάδας. Οι συμπαίκτες μου κι εγώ βοηθάμε ο ένας τον άλλον και έχουμε καταφέρει να κάνουμε έναν πολύ καλό πρώτο γύρο. Πριν το Final-8 του Κυπέλλου θα έχουμε κι άλλα μεγάλα παιχνίδια. Ελπίζω να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά σε πρωτάθλημα και Euroleague», δήλωσε ο Γιάννης Μπορούσης για τη νέα του ατομική διάκριση.