Η Σερβία ήταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο φετινό Eurobasket. Όμως, στην φάση των “16” αποκλείστηκαν από την Ιταλία. Έπειτα, τις επόμενες ημέρες ο έμπειρος προπονητής Vlade Durovic και ο πρώην αθλητής Zarko Paspalj εξέφρασαν την άποψή τους για τους λόγους που η σερβική ομάδα δεν πέτυχε.

Χθες (19/9), ήταν η σειρά του προέδρου του Ερυθρού Αστέρα Nebojsa Covic να μιλήσει για τα προβλήματα του σερβικού μπάσκετ, σχολιάζοντας παράλληλα την απόφαση της Partizan να μην κατέβει στα play off του πρωταθλήματος της Σερβίας.

“Δεν υπήρχε Σέρβος διαιτητής στον τελικό του Eurobasket. Η πρώτη ομάδα είναι χωρίς Σέρβους παίκτες επίσης. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέρασε, ο Jokic όχι. Αλλά και οι δύο αποκλείστηκαν νωρίς. Αυτό δείχνει πόσο αδύναμοι και αναποτελεσματικοί είμαστε. Δεν ζητάμε τίποτα από τους εαυτούς μας. Έχουμε γίνει άσχετοι. Αυτό πιστεύω είναι το τελευταίο σημάδι για να επιδιορθώσουμε κάποια πράγματα”. είπε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που λένε ότι η Σερβία είναι μία χώρα του μπάσκετ είναι επιπόλαια. Ποια μπασκετική χώρα; Μία χώρα όπου μία ομάδα αποχωρεί από το εθνικό πρωτάθλημα και δεν τιμωρείται για αυτό, και αυτή είναι η Partizan”.