Τις προβλέψεις του για το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ έκανε ο πάλαι ποτέ αθλητής του Ολυμπιακού αλλά και πρωταθλητής κόσμου με τους San Antonio Spurs, o Raso Nesterovic.

Ο Σλοβένος παλαίμαχος «ψηλός» μάλιστα ανέφερε πως η Εθνική μας ομάδα είναι το απόλυτο φαβορί αυτή τη στιγμή για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου, ενώ για την δική του χώρα ανέφερε πως μάλλον είναι δύσκολο να κάνει το back to back.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για τα φαβορί του Eurobasket: «Η Σλοβενία είναι ισχυρή. Μην με παρεξηγείς. Πιστεύω στην ποιότητα μας, αλλά ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πόσο δυνατές ομάδες υπάρχουν εκεί έξω.

Για μένα η Ελλάδα είναι το Νο1. Ακολουθεί η Σερβία. Η Ισπανία διαθέτει πάντα την ποιότητα. Υπάρχουν κι οι Ιταλοί που στην καλή τους βραδιά μπορούν να νικήσουν τους πάντες. Δεν θέλω να ξεχάσω τη Γερμανία που διαθέτει μία εξαιρετική ομάδα και παίζει στη χώρα της.

Θα είναι ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα και θα υπάρχουν δυσκολίες διάκρισης».

Για τους Ευρωπαίους του ΝΒΑ και κυρίως τους Αντετοκούνμπο και Doncic: «Είναι ξεχωριστοί παίκτες. Μπορεί να μη διαθέτουν την αθλητικότητα άλλων και να μην ταιριάζουν στο σύστημα (του ΝΒΑ), αλλά παίζουν με ιδιοφυές τρόπο στο παρκέ. Είναι μοναδικοί και για αυτό έχουν πετύχει.

Ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι κυριαρχούν στο ΝΒΑ. Απλά δείτε τι έχει κάνει ως τώρα ο Γιάννης. Μία μίξη του Ζάρκο Πάσπαλι και του Τόνι Κούκοτς!

Όλοι αυτοί οι παίκτες είναι ξεχωριστοί και θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ευγνώμονες που θα έχουμε την ευκαιρία να τους παρακολουθήσουμε».