Ακόμα και αν εν τέλει δεν κατάφερε να αρπάξει ένα πολύτιμο εισιτήριο για την νοκ άουτ φάση του Βερολίνου μετά και την ήττα στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων από την Λιθουανία, η πορεία της Βοσνίας στο φετινό Eurobasket 2022 ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική -ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός πως η συμμετοχή της ήταν αβέβαιη μέχρι και την ύστατη στιγμή και εν η αποστολή βρισκόταν ήδη στην Κολωνία! 

Αυτά τα προβλήματα με την Ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας έθιξε για ακόμα μια φορά ο Jusuf Nurkic, με τον σέντερ των Portland Trail Blazers να στέκεται τόσο στις άσχημες συνθήκες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του εξαιτίας της ανευθυνότητας της Ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας τους όσο και στις άμεσες λύσεις που πρέπει να βρεθούν ακόμα και αν θα πρέπει να τις βρει ο ίδιος.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

“Είναι πάντα ή καλό ή κακό για εμάς, δεν υπάρχει τίποτα ενδιάμεσο, είμαι περήφανος για τα παιδιά, τους προπονητές, το προπονητικό επιτελείο. Με τα προβλήματα που είχαμε είναι εντυπωσιακό, είμαι περήφανος για αυτούς, συγχαίρω όλους όσους συμμετείχαν, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη μπορεί να είναι περήφανη.

Όλα ξεκινούν από την Ομοσπονδία. Τι έχουμε; Έχουμε ανθρώπους που παίρνουν προπονητή 10 μέρες πριν; Πολλά πράγματα συμβαίνουν πριν τον αθλητισμό, ο αθλητισμός είναι το πιο εύκολο κομμάτι.

Δώστε μου τον Πρόεδρο, τον διευθυντή και το Διοικητικό Συμβούλιο, και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν θα έχει ποτέ ξανά προβλήματα με τις προετοιμασίες, τα ξενοδοχεία ή το φαγητό. Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό, είμαι έτοιμος να αναλάβω όλες τις λειτουργίες μόνος μου, αν εξαρτάται από εμένα.

Τι νόημα έχει να κοιμηθούν τέσσερις παίκτες σε ένα κρεβάτι, αν δεν λύσουμε κάποια πράγματα που είναι προτεραιότητες; Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η εθνική ομάδα είναι πάνω από όλα, σε κάθε θέμα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι δίνονται οι καλύτερες συνθήκες στους αθλητές.

Δεν θα προχωρήσουμε, μπορούμε να κάνουμε αυτά τα θαύματα, γιατί αυτά είναι θαύματα, γιατί φύγαμε με 12 παιδιά που έδωσαν απολύτως το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Είμαι περήφανος για όλους γιατί έδωσαν ό,τι είχαν για να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Πραγματικά δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν”.