Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Marcel Ponitka σε σημερινές (10/8) του δηλώσεις, ο αδερφός του και γνωστός μας από το επί χρόνια πέρασμά του από την EuroLeague Mateusz Ponitka φαίνεται πως άσκησε βέτο για να μη βρεθεί στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της πατρίδας τους, την Πολωνίας, για την τελική φάση του EuroBasket του Σεπτεμβρίου!

Σύμφωνα με τον Marcel λοιπόν, δεν έχει καταλάβει τι σφάλμα έκανε και ο αδερφός του του φέρεται μ’ αυτόν τον τρόπο και του ζητάει να ανακαλέσει την απόφασή του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Ενημερώθηκα από τον προπονητή (σ.σ, Ιγκόρ Μίλιτσιτς) ότι ο Ματέους δεν με αποδέχεται και δεν μπορεί να δουλέψει μαζί μου για την επιτυχία της εθνικής.

Δεν ξέρω τους λόγους που δεν με αποδέχεται (σ.σ ο αδελφός του), αλλά προφανώς επηρεάζει τις κλήσεις ως αρχηγός και θέτει τους όρους του.

Δεν νιώθω ένοχος για κάτι. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Ματέους θέλει με κάθε κόστος να μειώσει και να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα μου. Δεν έχω να κρύψω κάτι. Αν έχει κάτι μαζί μου δεν πρέπει να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο, αλλά να μιλήσουμε ως άνδρες και να μην έχουμε μισόλογα.

Φυσικά και μπορώ να παίξω μαζί του, πάντα μιλούσα ανοιχτά για το θέμα, κάτι που ξέρει και ο προπονητής της εθνικής και η ομοσπονδια. Περιμένω την συνάντηση που μου έχουν υποσχεθεί, την οποία αρνείται ο αρχηγός της ομάδας. Περιμένω από τον Ματέους να συμπεριφερθεί σαν επαγγελματίας και να λυθεί το θέμα».