O Ζelimir Οbradovic σχολίασε το Eurobasket, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες και αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι τρία εκ των φαβορί της διοργάνωσης (Eλλάδα, Σλοβενία, Σερβία) δεν έφτασαν όσο ψηλά αναμενόταν. O 63χρονος τεχνικός τόνισε ότι δεν ευθύνονται οι σταρ των ομάδων (Γιάννης, Jokic και Doncic), που οι εν λόγω Εθνικές δεν έφτασαν μέχρι τέλους της διαδρομής, καθώς υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που τις απαρτίζουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη. Μιλάμε για τρεις παίκτες που κυριαρχούν στο ΝΒΑ. Είναι σπουδαίοι παίκτες και είναι ωραίο να τους βλέπεις στο παρκέ. Ήταν μεγάλη μου τιμή να παρακολουθήσω τον αγώνα της Σερβίας με την Ελλάδα στο Βελιγράδι, εκεί όπου ο Γιόκιτς και ο Γιάννης βρέθηκαν αντιμέτωποι. Δεν ήταν όμως μόνο αυτοί, αλλά και οι συμπαίκτες τους. Ο Γιόκιτς και ο Γιάννης δεν παίζουν μόνοι τους.

Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Δεν είναι σωστό να κουνάμε το δάχτυλο στον Αντετοκούνμπο, τον Νίκολα ή τον Ντόντσιτς και να λέμε ότι οι εθνικές τους δεν έφεραν αποτέλεσμα. Το τουρνουά ήταν δυνατό, πολλές ομάδες πάλεψαν μέχρι τέλους και το χρυσό μετάλλιο το πήρε η ομάδα που έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ. Οι εθνικές δεν απέτυχαν λόγω του Νίκολα, του Γιάννη και του Λούκα».