Έπειτα από περίπου μια εβδομάδα έγιναν γνωστές οι πέντε ομάδες που τσέκαραν το εισιτήριό τους για το Προ-Ολυμπιακό τουρνουά με φόντο τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Συγκεκριμένα, οι Μπαχάμες, το Μπαχρέιν, το Καμερούν, η Κροατία και η Πολωνία θα παίξουν το Ολυμπιακό Προκριματικό Τουρνουά της FIBA το επόμενο έτος.

Αμερική

Οι Μπαχάμες γιόρτασαν έναν αξέχαστο θρίαμβο στο Ολυμπιακό Προκριματικό Τουρνουά της FIBA στη La Banda της Αργεντινής. Τερμάτισαν στην πρώτη θέση ξεπερνώντας την Αργεντινή με νίκη 82-75 στον τελικό για να συλλέξουν το διαθέσιμο εισιτήριο για την περιοχή της Αμερικής. Ο Eric Gordon ήταν φανταστικός για τις Μπαχάμες για άλλη μια φορά με 27 πόντους και 6 τρίποντα.

Ασία

Το Μπαχρέιν προχώρησε μετά από μια άψογη εκστρατεία στο Ολυμπιακό Προκριματικό Τουρνουά της FIBA στη Δαμασκό της Συρίας. Με επικεφαλής μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις από τον αρχηγό της ομάδας Mustafa Rashed, πήραν το εισιτήριο που διατέθηκε στην περιοχή της Ασίας

Αφρική

Το Καμερούν νίκησε στο Λάγος της Νιγηρίας τη Σενεγάλη με 80-74 στο καθοριστικό παιχνίδι χάρη στους 19 πόντους του Samir Gbetkom και τις 14 ασίστ του Jeremiah Hill, καθώς πήραν τη θέση που τους προσφέρθηκε για την περιοχή της Αφρικής.

Ευρώπη

Αναφορικά με την Ευρώπη, υπήρχε χαρά για την Πολωνία μπροστά στους οπαδούς της, καθώς νίκησε τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 76-72 σε έναν συναρπαστικό τελικό. Ήταν ο Aleksander Balcerowski που έλαμψε πιο έντονα καθ ‘όλη τη διάρκεια, σερβίροντας μια τυπικά επιδραστική εμφάνιση στο παιχνίδι επίδειξης.

Στην Κωνσταντινούπολη, η Κροατία κέρδισε τον τελικό εναντίον της οικοδέσποινας Τουρκίας με 84-71 με τον Dario Saric να είναι ένας εμπνευσμένος ηγέτης για την εθνική του ομάδα. Οι 22 πόντοι και τα 11 ριμπάουντ του έδωσαν τη βάση για την Κροατία να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για το Προ-Ολυμπιακό.