Η Αυστραλία ήταν αυτή που κατάφερε να μπει στο βάθρο των μεταλλίων έπειτα από την πολύ άνετη επικράτηση απέναντι στον Καναδά με 95-65. Μάλιστα αυτή η νίκη είχε και για άλλους λόγους μεγάλη σημασία για τα “καγκουρό¨, αφού η θρυλική τους παίκτρια Lauren Jackson έβαλε τους τίτλους τέλους στην τεράστια καριέρα ,κατακτώντας ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η Αυστραλία πετούσε φωτιές στην επίθεση από το πρώτο μέρος, με συνέπεια να πάρει προβάδισμα οκτώ πόντων (51-43) με την λήξη του πρώτου μέρους. Στην συνέχεια το σύνολο της Brondello εξακολουθούσε να παίζει καλά επιθετικά και σε συνδυασμό με την πολύ αποτελεσματική της άμυνα κατάφερε να ανεβάσει την διαφορά σε αυτά τα επίπεδα και να κατακτήσει θριαμβευτικά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για τις νικήτριες η κορυφαία ήταν η Lauren Jackson, η οποία στην τελευταία της παράσταση στο παρκέ “σμπαράλιασε” την άμυνα του Καναδά, πετυχαίνοντας 30 πόντους (11/16 σουτ) σε μόλις 21 λεπτά. Η Steph Τalbot ήταν επίσης εξαιρετική με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Blicavs με 12 πόντους. Για τις ηττημένες που βρέθηκαν σε πολύ άσχημη μέρα ξεχώρισε η Nurse με 19 πόντους, με την Fields να ακολουθεί με άλλους 12.

Δείτε τα στατιστικά εδώ

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 51-43, 71-54, 95-65