Παναθηναϊκός – Bayern Munich

Με το δεξί στο “Παύλος Γιαννακόπουλος” ο Παναθηναϊκός. Το τριφύλλι κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Bayern Munich στο δεύτερο χρονικά ματς της ημέρας στο ΟΑΚΑ με 80-73 και έκλεισε μια θέση στον τελικό της φιλικής αυτής διοργάνωσης κόντρα στην Efes Anadolu.

Αν και ξεκίνησε… καυτά την αναμέτρηση σκοράροντας 28 πόντους στην 1η περίοδο και ξεφεύγοντας από νωρίς με διψήφιες αποστάσεις έχοντας σε μεγάλα κέφια τόσο τον Hernangomez όσο και τους περισσότερους παίκτες του, ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα στη συνέχεια.

Έτσι, ακόμα και αν ήταν αρκετά εύστοχος από την περίμετρο παρά τα ελάχιστα τρίποντα που επιχείρησε μέχρι και τότε και ακόμα και αν τα πήγε σε γενικές γραμμές στο αμυντικό σκέλος του παρκέ με εξαίρεση το μαρκάρισμα του εξαιρετικού σήμερα Edwards, ο ΠΑΟ βρήκε μόλις 18 πόντους στα επόμενα 13 λεπτά αλλά και οριακά περισσότερους πάνω από 60 πόντους μέχρι και το τέλος της 3ης περιόδου (61-58). Κάτι που έδωσε το δικαίωμα στους Γερμανούς να μπουν και πάλι στη διεκδίκηση του ματς, το οποίο και έκαναν ντέρμπι πάρα τη μέτρια εκτελεστικά βραδιά τους.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως με πρωταγωνιστές τους Lessort στην επίθεση και Μήτογλου στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ξεφεύγει και πάλι στον πίνακα του σκορ κόντρα σε έναν αντίπαλο που όχι απλά δεν μπορούσε με τίποτα να βρει καλάθι αλλά ούτε λογική επιλογή εντός φυσιολογικού χρονικού ορίου. Ολα αυτά έφεραν τον Παναθηναϊκό στο 69-58 με βροντερο κάρφωμα του Γάλλου σέντερ μέχρι και το 34′ με την Bayern Munich να μένει αποντη στην 4η περίοδο μέχρι στιγμής.

Λίγο αργότερα δε με μια τρίποντη… βόμβα του Μήτογλου υπό την πίεση του χρόνου μάλιστα ο Παναθηναϊκός θα ξεπερνούσε και το φράγμα της διψήφιας τιμής στην απόστασή του από τους φιλοξενούμενους και επί της ουσίας θα καθάριζε ένα ματς χαμηλού σκορ και τέμπο στην πρεμιέρα του “Παύλος Γιαννακόπουλος”.

Ωστόσο, η Bayern δεν το έβαλε κάτω και δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Αρχικά με ένα ακόμα τρίποντο του Edwards και εν συνεχεία με 2/2 βολές του Francisco θα πλησίαζε στο καλάθι (74-72) πριν ο Guy πάρει τη μπάλα από το κεντρικό PnR Σλούκα και Lessort και καθαρίσει το ντέρμπι από την αριστερή 45.

Τα Δεκάλεπτα: 28-13, 43-37, 61-58, 80-73

Efes Anadolu – Partizan

Στο πρώτο χρονικά ματς της ημέρας στο φετινό “Παύλος Γιαννακόπουλος”, η Efes Anadolu λύγισε στο τέλος με 81-79 την Partizan του Zeljko Obradovic στην επιστροφή του θρυλικού κόουτς στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ.

Το ματς έδειχνε να πηγαίνει από την αρχή προς τη μεριά της ομάδας του Zeljko Obradovic, η οποία στην 1η όσο και σε κάποια σημεία 2η περίοδο ήταν μπροστά πολλάκις με διψήφιες αποστάσεις πριν επιστρέψει στο σκορ η αρμάδα από την Τουρκία.

Η τελευταία, ακόμα και αν βρέθηκε στις απαρχές του δεύτερου μέρους πίσω στον πίνακα του σκορ με 13 πόντους έτρεξε ένα μεγάλο σερί και μέχρι και το 34′ είχε κάνει την ολική ανατροπή περνώντας μπροστά με 7 πόντους (71-64) παίρνοντας στα δικά της χέρια τα ηνία της συνάντησης με πρωταγωνιστές την τριάδα των Bryant (10 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Beaubois (11 πόντοι) και Clyburn (8 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

Αν και το ματς έγινε ντέρμπι ολκής στο φινάλε, η Efes έφτασε τελικά σε μια σημαντική αν και ανεπίσημη νίκη περνώντας στον αυριανό (24/9) τελικό του φιλικού αυτού τουρνουά κόντρα είτε στον Παναθηναϊκό είτε στη Bayern Munich.

Τα Δεκάλεπτα: 12-23, 40-43, 54-61, 81-79

Αναλυτικά το πρόγραμμα του “Παύλος Γιαννακόπουλος”:

Σάββατο 23/9 

Efes Anadolu – Partizan 81-79

Παναθηναϊκός – Bayern Munich 80-73

Κυριακή 24/9

Μικρός Τελικός | Partizan – Bayern Munich 17.00

Μεγάλος Τελικός | Παναθηναϊκός – Efes Anadolu 20.00