Στους λόγους για τους οποίους “έκοψε” τον Milos Teodosic από την αποστολή της Εθνικής ομάδας της Σερβίας για το επερχόμενο Eurobasket 2022 αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας, ο κόουτς Pesic, ο οποίος τόνισε πως έγινε μια φυσική επιλογή που όμως έπρεπε να γίνει. 

Όπως ανέφερε ο πρώην τεχνικός της Barcelona, οι δύο άνδρες μίλησαν και συζήτησαν αυτή την απόφαση του Pesic, ο οποίος εξήγησε στον πάλαι ποτέ άσο του Ολυμπιακού πως αυτήν τη στιγμή διαθέτει στο σύνολό του καλύτερους παίκτες από εκείνον.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

“Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας έπρεπε να κάνουμε κάποιες επιλογές σχετικά με την ομάδα. Αυτό γίνεται συνήθως κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, το κάναμε και δεν υπάρχουν μυστικά.

Τίποτα δεν έγινε στην τύχη. Θέλαμε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται. Δεν είχα προπονήσει πολλούς παίκτες για αρκετό καιρό, κάποιους άλλους τους ήξερα, αλλά ήταν απαραίτητο να έρθω σε επαφή με όλους για να δω σε τι κατάσταση είναι για όταν βρεθούμε όλοι μαζί.

Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό γνωρίζουν ότι πρέπει να παίρνονται αποφάσεις, όχι μόνο για τις εθνικές ομάδες. Οι αποφάσεις είναι διαφορετικές σε επίπεδο συλλόγων και διαφορετικές σε μια εθνική ομάδα. Είδα ότι κάποιες αποφάσεις προκάλεσαν δυνατές αντιδράσεις, ειδικά στην περίπτωση του Μίλος Τεόντοσιτς.

Πριν προλάβω να ενημερώσω την υπόλοιπη ομάδα είδα ότι όλα τα Μέσα είχαν γράψει ότι ο Τεόντοσιτς είναι εκτός. Ήσασταν λάθος. Μετά από αυτό οι συνεργάτες μου με κάλεσαν, αλλά δεν ήθελα να μιλήσω με κανέναν. Ήθελα να κρατήσω την ηρεμία στην εθνική ομάδα.

Η δουλειά μας είναι η ομάδα, η ομάδα ενημερώθηκε λίγο αργότερα, αλλά όλοι γνώριζαν τι σκεφτόμουν ότι πήρα την απόφασή μου. Κάναμε μία καλή κουβέντα. Η απόφαση είναι δική μου, δεν είναι εύκολη, αλλά δεν είναι και με κανέναν παίκτη. Πιθανότατα να μην το περίμενε, αλλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητισμού.

Του είπα ευθέως ότι δεν μπορούσα, μετά από όσα είχα δει, να του προσφέρω την ίδια θέση με αυτή που είχε μέχρι τώρα στην εθνική ομάδα και ότι θα στραφώ σε παίκτες που πιστεύω ότι μπορούν να μου δώσουν περισσότερα αυτή τη στιγμή

Φυσικά υπήρξε μεγάλη συζήτηση επί του θέματος, ξέρουμε ότι είναι αρχηγός και ένας σπουδαίος γκαρντ. Σκεφτήκαμε μήπως μείνει ως αναπληρωματικός. Ποτέ δεν ήταν ένας παίκτης που θα ερχόταν από τον πάγκο.

Του είπα ότι έχω καλύτερους παίκτες αυτή τη στιγμή από εκείνον σε αυτές τις θέσεις. Του είπα ότι η ομάδα δεν φτιάχνεται από τους 12 καλύτερους παίκτες, αλλά τους 12 που ταιριάζουν καλύτερα. Με ευχαρίστησε όπως τον ευχαρίστησα και εγώ για τον τρόπο που πήρε την είδηση”.