Ο Κλέι Τόμσον το βράδυ της Κυριακής προσέθεσε στο παλμαρέ του έναν πολύ ξεχωριστό τίτλο. Αυτό του χρυσού Ολυμπιονίκη. Σε διάστημα δύο ετών, κατάφερε να γευτεί τη χαρά της κατάκτησης ένός Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014, ενός πρωταθλήματος ΝΒΑ την σεζόν 2014-2015 και του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA,ο Αμερικάνος άσσος των Ουόριορς τόνισε: «Δεν έχουν πολλοί άνθρωποι την δυνατότητα να πουν ότι κατέκτησαν ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο».

Για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Πραγματικά, είναι ιδιαίτερο. Χρειάστηκε πολλή δουλειά από όλους μέσα στην ομάδα και πολλές θυσίες. Άξιζε κάθε λεπτό των θυσιών με το τέλος της χρονιάς. Δεν μπορούν να πουν αρκετοί ότι είναι Ολυμπιονίκες, πόσο μάλλον ότι έχουν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο».

Για τον τελικό με την Σερβία: «Παίξαμε ένα μεγάλο παιχνίδι και ήταν μια συνολική προσπάθεια της ομάδας. Λάτρεψα την ένταση που βγάλαμε. Όλοι γνωρίζαμε τι διακυβεύεται. Έχουμε κερδίσει τους Σέρβους στις τρεις τελευταίες μας αναμετρήσεις και αυτό μας διατήρησε σε υψηλά επίπεδα έντασης».

Ενώ κατέληξε απατώντας στο δίλημμα πρωτάθλημα ΝΒΑ ή χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Και τα δύο είναι υπέροχα».