Μπορεί ο καταστροφικός σεισμός των τελευταίων ημερών να έλαβε χώρα πολλά χιλιόμετρα μακριά μας και συγκεκριμένα σε μια τεράστια ακτίνα σε Τουρκία και Συρία, ωστόσο ο καλός γείτονας φαίνεται σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις. 

Έτσι, μετά τις άμεσες κινητοποιήσεις της ΕΜΑΚ τις τελευταίες ώρες και ο χώρος του ελληνικού αθλητισμού αρχίζει σταδιακά να προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενισχύσει τους σεισμόπληκτους όπως μπορεί -με την ΕΟΚ να τονίζει πως κατά τη διάρκεια των αγώνων που θα λάβουν χώρα σε κάθε αγωνιστικό επίπεδο αυτό το Σαββατοκύριακο (11-12/2) αναμένεται να υπάρχει ειδικός χώρος συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες του σεισμού.

 

Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις της ΕΟΚ:

Η τραγωδία που «χτύπησε» Τουρκία και Συρία έχει αγγίξει τις καρδιές όλου του κόσμου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες Εθνικών και Τοπικών Πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου.

 

 

Με αγωνία παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα τις δραματικές ώρες που περνάνε οι άνθρωποι των περιοχών που έπληξε καίρια ο τρομακτικός σεισμός στη Νοτιοανατολική Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία.

Τέτοιες τραγωδίες επιτάσσουν κάθε δυνατή αρωγή από παντού και η ΕΟΚ προτρέπει όλο το ελληνικό μπάσκετ να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση. Σε όλα τα γήπεδα που θα διεξαχθούν αγώνες των εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων το Σάββατο και Κυριακή (11 και 12 Φεβρουαρίου), θα υπάρχει σημείο παράδοσης και συλλογής κάθε είδους που μπορεί να φανεί χρήσιμο προς τους πληγέντες (κλινοσκεπάσματα, sleeping bag και τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως γάλα σκόνη, κονσέρβες κλπ).

Υπεύθυνος εκ μέρος του γηπεδούχου σωματείου σε συνεργασία με το προσωπικό των γηπέδων θα μεριμνήσουν ώστε να συλλεχθούν και να αποθηκευθούν τα συλλεχθέντα τρόφιμα και αγαθά.

Η μεταφορά των συλλεχθέντων ειδών θα γίνει σε συνεργασία με τα κατα τόπους τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πληρέστερες οδηγίες θα σας σταλούν άμεσα.