Η αλήθεια είναι ότι η προεπιλογή της Team USA ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο προκαλεί τρόμο. Τα περισσότερα ονόματα είναι μυθικά και αποτελούν σημεία αναφοράς του ΝΒΑ και απόλυτους σταρ του Παγκόσμιου μπάσκετ.

Ο προπονητής της Team USA, Gregg Popovich, όμως, κράτησε χαμηλά τον πήχη. Η αποτυχία άλλωστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 έμαθε τους Αμερικανούς να μην λένε μεγάλα λόγια. Μπορεί να μην πήγαν με τους μεγάλους σταρ τους στην διοργάνωση, αλλά και πάλι είχαν σπουδαίο ρόστερ και το ναυάγιο τους έκανε να μην λένε μεγάλα λόγια.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ, Gregg Popovich κράτησε έτσι χαμηλούς τόνους:

«Περιμένω με ανυπομονησία να κοουτσάρω την U.S. Olympic Team, και είμαι ενθουσιασμένος με τις προοπτικές και τις πιθανότητες που έχει αυτή η ομάδα», είπε αρχικά ο προπονητής της Team USA.

Ο πολύπειρος κόουτς ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι η ψαλίδα πια έχει κλείσει και η Εθνική των ΗΠΑ δεν θα έχει εύκολο έργο στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Οποιος παρακολουθεί το διεθνές μπάσκετ ξέρει ότι υπάρχουν πολλοί πραγματικά καλοί παίκτες από όλο τον κόσμο και γι’ αυτό υπάρχουν και τόσο πολλές και εξαιρετικές Εθνικές ομάδες. Το διεθνές μπάσκετ έχει προχωρήσει και έχει βελτιωθεί παρά πολύ από τις μέρες της πρώτης Dream Team. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 θα έχουν πραγματικά πολύ δύσκολο ανταγωνισμό. Υπάρχουν πολλές ομάδες που την ευκαιρία να πάρουν το χρυσό μετάλλιο».

Για την Team USA που θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο μίλησε και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Jerry Colangelo, ο οποίος είναι στο πόστο από 15 ολάκερα χρόνια (από το 2005).

Αναλυτικά ο Jerry Colangelo τόνισε:

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να βρούμε τους 12 παίκτες που θα εκπροσωπήσουν τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως μέλη της 2020 U.S. Olympic Men’s Basketball Team. Η αφοσίωση, η επιθυμία και ο ενθουσιασμός όλων των παικτών για να εκπροσωπήσουν την πατρίδα τους είναι αληθινός και αξιοπρόσεκτος. Οι 44 παίκτες που επιλέχθηκαν είναι πραγματικά ταλαντούχοι αθλητές και δίνουν εκπληκτικές δυνατότητες και βάθος στην ομάδα. Η ομάδα έχει ένα εύρος από παίκτες με τεράστια εμπειρία και καθιερωμένους στο παγκόσμιο μπάσκετ, αλλά και παίκτες που θα είναι παγκόσμιοι σταρ στο μέλλον.

Θα παρακολουθούμε τους παίκτες που επιλέχθηκαν όλη την σεζόν. Η τελική επιλογή των 12 που θα πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι πραγματικά δύσκολη. Θα προσπαθήσουμε να επιλέξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα και ελπίζουμε να στεφθεί με επιτυχία η δύσκολη αποστολή να πάρουμε την 1η θέση για 4η συνεχή Ολυμπιάδα».