Μετά από τόσα χρόνια στην Ελλάδα, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε την ευκαιρία να βρεθεί τις τελευταίες ημέρες στη Νιγηρία, τη χώρα όπου γεννήθηκαν τόσο οι γονείς του όσο και ο ίδιος. 

Η Flour Mlls of Nigeria διοργάνωσε στο Λάγος ένα μπασκετικό camp με κύριο πρωταγωνιστή τον Έλληνα φόργουορντ, ο οποίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει αλλά και να παίξει με αρκετά παιδιά που βρέθηκαν στην άλλοτε πρωτεύουσα της χώρας της Αφρικής.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

“Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, μου πήρε τρία λεπτά για να προσαρμοστώ όταν προσγειώθηκα στο αεροδρόμιο γιατί όλοι μου μοιάζουν. Όλοι είναι σαν την οικογένειά μου και είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στη Νιγηρία.

Η οικογένειά μου είναι το κίνητρό μου γιατί είμαστε αθλητές. Μου αρέσει το μπάσκετ. Ο πατέρας μου έπαιζε ποδόσφαιρο και η μητέρα μου έκανε στίβο. Δεν έκανα κάτι διαφορετικό για να φτάσω εδώ, το μόνο που ήταν διαφορετικό ήταν η ευκαιρία και το ταλέντο.

“Το πιο σημαντικό και δύσκολο πράγμα είναι να μην ξέρεις πώς να παίζεις μπάσκετ, αλλά μόλις ξεκινήσεις να παίζεις, πρέπει να ξέρεις πώς να είσαι πειθαρχημένος και έτοιμος να κάνεις θυσίες.

Συνειδητοποιώ ότι το μπάσκετ μου έδωσε μια βάση και την ευκαιρία να κάνω ό,τι θέλω στη ζωή. Το λέω συνέχεια, μου άλλαξε τη ζωή”.