Καθώς η πανδημία του κορονοϊού αναγκαστικά σταμάτησε κάθε αθλητική διοργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (και όχι μόνο), το Big 3 και ο Ice Cube θέλουν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών με έναν…ξεχωριστό τρόπο. Αυτή τη φορά ο γνωστός μουσικός της Hip-Hop σκηνής, αλλά και ηθοποιός, Ice Cube, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής του μπασκετικού τουρνουά Big 3 σκέφτηκε να μετατρέψει το τουρνουά του σε “reality show”. 

Εφόσον λοιπόν το μπάσκετ δεν είναι εφικτό αυτήν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο λόγω του κορονοϊού, ο Ice Cube σκέφτηκε να συνεργαστεί με τους παραγωγούς του “Big Brother” για να μετατρέψει το μπασκετικό αυτό τουρνουά σε “reality show” που θα εστιάζει στις ζωές των παικτών εκτός παρκέ, σύμφωνα και με τον δημοσιογράφο του Yahoo Sports τον Chris Haynes. Οπότε όπως ακριβώς και στο “Big Brother” έτσι και στο Big 3, θα υπάρχει ένα σπίτι που θα ζουν οι παίκτες του τουρνουά και θα δείχνουν στιγμές από τις ζωές τους.

Βέβαια, παρά το γεγονός πως μοιάζει απλή η αναπαραγωγή του show αυτού σύντομα, και συγκεκριμένα τον Μάιο, υπάρχουν αρκετές δυσκολίες. Αρχικά, πρέπει να θυμηθούμε πως η εξάπλωση του κορονοϊού αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι σε κρίσιμη καμπή, οπότε τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, για να είναι όλα έτοιμα σε λιγότερο από ένα μήνα, έτσι ώστε να βγει στον “αέρα”. 

Πώς όμως θα λειτουργήσει αυτό στην πραγματικότητα;

Αρχικά για λόγους προφύλαξης, όλοι οι παίκτες θα πρέπει να περάσουν πρώρα τα απαραίτητα τεστ και ελέγχους για τον κορονοϊό. Εάν και εφόσον βρεθούν όλοι αρνητικοί στα τεστ αυτά, τότε μόνο θα είναι εφικτό να συνυπάρξουν όλοι μαζί σε ένα σπίτι για την αναπαραγωγή του show αυτού. Θα βρεθούν όλοι σε καραντίνα στο Los Angeles και εάν ένας την…σπάσει, τότε όλοι θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν. 

Ο συνιδρυτής του Big 3 Jeff Kwatinetz τόνισε στο CBS Sports:

“Νούμερο 1 προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων. Εκτός από το γεγονός πως θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τους καλύτερους παραγωγούς για αυτού του είδους “reality show”, είναι και οι κατάλληλοι άνθρωποι για να βεβαιωθούμε για την ασφάλεια και την υγεία των παικτών, γιατί το κάνουν πάνω από 20 χρόνια σε πάνω από 100 χώρες. Είναι ειδικοί στο να κρατούν ανθρώπους σε καταστάσεις καραντίνας. Εάν γνωρίζει κάποιος καλύτερα για αυτό το πράγμα, τότε είναι σίγουρα αυτοί”.

Το τουρνουά θα περιέχει από 16 μέχρι και 22 παίκτες. Σύμφωνα με τον Haynes μάλιστα θα είναι μερικοί από τους καλύτερους πρώην επαγγελματίες μπασκετμπολίστες και μπασκετμπολίστριες. Το concept του τουρνουά θα παραμείνει ίδιο. Ακόμα θα είναι 3 εναντίον 3 επί της ουσίας και οι παίκτες θα δείχνουν το ίδιο ανταγωνιστικοί. Ωστόσο θα το πραγματοποιήσουν σε πλαίσια μη μπασκετικά και φυσικά σε ένα σπίτι, εκτός παρκέ δηλαδή. Βέβαια θα υπάρξουν και μερικές αλλαγές σε όλο αυτό.

Αντί να υπάρξουν ρόστερ σε ομάδες, οι αλλαγές θα γίνονται μεταξύ των ομάδων που θα δημιουργηθούν στο σπίτι και θα πραγματοποιούνται σε κάθε γύρο του παιχνιδιού. Θα υπάρξουν 7 γύροι και παρά το γεγονός πως θα ανταγωνίζονται σε ομάδες, αυτός που θα έχει τις περισσότερες νίκες ατομικά θα τα κερδίσει όλα στο τέλος! Ο νικητής θα κατακτήσει ένα βραβείο χρηματικού ποσού που θα αγγίξει επταψήφιο αριθμό. Αυτός ή αυτή που θα κατακτήσει τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα θα λάβει μικρότερο ποσό

Ποιοι παίκτες θα συμμετάσχουν;

Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση για τους παίκτες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά-reality show, υπάρχουν έντονες φήμες για κάποιους συγκεκριμένους. Ο λόγος για τους πρώην επαγγελματίες μπασκετμπολίστες του ΝΒΑ, Joe Johnson, Gilbert Arenas, Amar’e Stoudemire, Zach Randolph και Greg Oden, όπως αναφέρει και ο Haynes. Δεν υπάρχουν όμως λεπτομέρειες για τον τρόπο δημιουργίας των ομάδων ή το ποιοι ακόμα αθλητές θα συμμετάσχουν σε αυτό και φυσικά το πόσες ομάδες θα δημιουργηθούν. Το προηγούμενο Big 3 διεξήχθη με 12 ομάδες των 6 παικτών και 1 προπονητή. Δεν έχει γίνει λόγος ακόμα βέβαια για το αν θα συμμετάσχουν και προπονητές στο “reality show”, αλλά εάν θεωρήσουμε ότι πρέπει να συμμετέχουν όλοι όσοι υπάρχουν στο Big 3, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες για να δούμε και προπονητές στο συγκεκριμένο show.

Αξιοσημείωτο είναι να δούμε εάν θα εφαρμοστεί και ένας από τους κανόνες που προτάθηκε για το τουρνουά του Big 3 τον Ιανουάριο. Ο λόγος για τον κανόνα του να μειωθεί η κατώτατη ηλικία για συμμετοχή παικτών στο τουρνουά από 27 στα 22 έτη. Αυτό γίνεται για να υπάρχει περισσότερη “φρεσκάδα” στο τουρνουά και περισσότερο “ακατέργαστο” υλικό. Έτσι το Big 3 θα γίνει ένα τελείως ξεχωριστό τουρνουά μπάσκετ.

Τι θα γίνει άμα κάνει επιτυχία σαν reality show;

Παρά το γεγονός πως προέκυψε αυτή η ιδέα εξαιτίας της έλλειψης αθλητικών δραστηριοτήτων προς τέρψη των θεατών, εάν αυτό δει μεγάλη επιτυχία από το κοινό του και τα ποσοστά τηλεθέασης είναι υψηλά, τότε το Big 3 θα γίνει ένας τρόπος έτσι ώστε να “προετοιμάζει” τους θεατές για την έναρξη της εκάστοτε μπασκετικής σεζόν. Επίσης άμα γνωρίσει επιτυχία, τότε ο Ice Cube μαζί με τον συνεργάτη του τον Kwatinetz θα δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο τουρνουά. Αυτή τη στιγμή αναμένεται η έναρξη της 4ης χρονιάς που πραγματοποιείται το Big 3. Αυτή ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Ιουνίου στο Memphis. Ωστόσο, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, έχει αναβληθεί η εκκίνησή του, για αυτό κιόλας υπάρχει πιθανότητα να μετατραπεί σε “reality show”. 

Tags:
Big Three