Οι Έλληνες προπονητές που ακολούθησαν το δρόμο της ξενιτιάς είναι πολλοί. Αρκετοί εξ αυτών τα κατάφεραν. Κάποιοι έγιναν διάσημοι και επιτυχημένοι. Κάποιοι άλλοι κάνουν σπουδαία δουλειά, έστω κι αν δεν είναι ευρέως γνωστοί. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει ο Βασίλης Τσερνισώφ.

Ο Τσερνισώφ βρέθηκε στη Νορβηγία τον Οκτώβριο του 2016, όπου εργάζεται ως προπονητής σε ιδιωτικό αθλητικό σχολείο (NTG) και τα απογεύματα στην ομάδα του, την ΕΒ-85, όπου προπονεί έξι ηλικιακά τμήματα και περίπου 110 παιδιά συνολικά.

«Υπάρχουν πάρα πολλά ταλέντα στη Νορβηγία, ο νορβηγικός λαός σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είναι σχετικά από τους ψηλότερους, το θέμα είναι όμως ότι το μπάσκετ είναι ένα μικρό σπορ εδώ πέρα και δεν αξιοποιούνται τα ταλέντα αυτά κατάλληλος. Θα έλεγα ότι αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία για να αναπτυχθεί το σπορ», λέει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στο e-daily.gr.

«Αν και πιστεύω ότι έχω προσαρμοστεί στην νορβηγική μπασκετική κουλτούρα έχω πολλά έντονα ελληνικά στοιχεία στον τρόπο προπονήσεις μου και αυτά θα έλεγα ότι είναι η ένταση η φωνή και η ανταγωνιστικότητα, Εξάλλου αυτή η μπασκετική μου νοοτροπία πιστεύω είναι ένας από τους λόγους που έφερε επιτυχίες και πρωτιές σε όλα τα τμήματα μου που κοουτσάρω, επειδή ακριβώς διδάσκω την ελληνική κουλτούρα μπάσκετ με προσαρμογή πάντα στην νορβηγική κουλτούρα», τονίζει ο Έλληνας προπονητής.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ