Για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο τα γήπεδα της Ευρώπης πήραν “φωτιά” από εντυπωσιακά ματς, καταπληκτικές φάσεις και μεγάλους πρωταγωνιστές που φρόντισαν να κρατήσουν και πάλι το θέαμα και την αγωνία σε υψηλά επίπεδα.

Με τρίποντη… “βόμβα” ο Τζόνσον Όντομ της Καντού ισοφάρισε σε 68-68 για την ομάδα του, στο ματς με την Πιστόια, με το χρονόμετρο να δείχνει 00:01” την ώρα του σουτ. Το εκπληκτικό buzzer beater του γκαρντ των γηπεδούχων οδήγησε το ματς στην παράταση και εκεί η ομάδα του ηττήθηκε.

Με ακόμα ένα buzzer beater στιγματίστηκε αυτή η αγωνιστική στην Ιταλία, αυτό του Φοντέκιο στο ματς της Μπολόνια με την Αβελίνο. Οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 76-74 αλλά το τρίποντο του γκαρντ των γηπεδούχων στα 23” για τη λήξη έδωσε την νίκη στην ομάδα του.

Η Τρίερ πραγματοποίησε την έκπληξη της αγωνιστικής στην Γερμανία, επικρατώντας της Μπάγερν με 79-74. Για να το πετύχει αυτό χρειάστηκε ένας “σεληνιασμένος” Μπάκνορ με 18 πόντους και πολλές κρίσιμες επιθέσεις.

Ο Όγκουστον Ρουμπίτ με καλάθι 4” πριν το τέλος έδωσε την νίκη στην Τούμπινγκεν απέναντι στην Λούντβινσμπουργκ με 72-70 εκτός έδρας.

Ο Χάβι Σαλγκάδο ήταν αυτός που οδήγησε την Εστουντιάντες στη μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ για την ισπανική λίγκα, με ένα “ρεσιτάλ” πίσω από τα 6,75μ.