Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατέκτησε για την φετινή σεζόν την VTB League με 3-1, μετά το διπλό που έκανε στην έδρα της Ούνικς Καζάν με 74-81 και πλέον έφτασε τις 5 συνεχόμενες κατακτήσεις και τις 7 συνολικά.

cska-vtb-2016-afisa

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο σημείωσαν 25 (11-25) πόντους και έδειξαν από νωρίς την διάθεση να τελειώσει η σειρά από σήμερα και να μην χρειαστεί 5ος αγώνας στην έδρα τους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι και μάλιστα η ΤΣΣΚΑ αύξησε λίγο και την διαφορά η οποία ήταν στο +16 (26-42) στο τέλος του ημιχρόνου. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ούνικς Καζάν προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου σε 45-58 αλλά και πάλι δεν φαινόταν ότι κάτι θα άλλαζε στο τελικό αποτέλεσμα. Στην τελέυταία περιόδο του ματς οι γηπεδούχοι πίεσαν με όλες τους τις δυνάμεις και κατόρθωσαν να μειώσουν μέχρι και τους 5 πόντους. Αλλά παρότι σημείωσαν 29 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν κατάφεραν να νικήσουν και η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πήρε την νίκη και κατέκτησε την VTB League σε μία καταπληκτική σεζόν.

Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν ο Ντε Κολό με 16 πόντους (10/12 βολ.), 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ, ο Τεόντοσιτς με 11 πόντους (4/5 διπ.), 3 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Επίσης ο Κάιλ Χάινς έκανε πολύ καλή δουλειά στον αγώνα και είχε 10 πόντους (5/8 διπ.) και 4 ριμπάουντ. Από την πλευρά της Ούνικς Καζάν που προσπάθησε απέναντι στους πανίσχυρους Μοσχοβίτες αλλά δεν τα κατάφερε ξεχώρισαν ο Μιλάκνις με 23 πόντους (7/11 τριπ.) και 2 ριμπάουντ και ο Λάνγκφορντ με 16 πόντους (6/12 σουτ) και 3 ριμπάουντ. Ενώ ο Έλληνας φόργουορντ Κώστας Καϊμακόγλου είχε 0 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 21′ συμμετοχής.

Να σημειωθεί, ότι ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη VTB League και την Ευρωλίγκα.

Δείτε βίντεο με τους πανηγυρισμούς: