Χάρη στο καλό τελευταίο της δεκάλεπτο, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έγινε η τελευταία ομάδα που προκρίθηκε στις ημιτελικές σειρές της VTB League, ακολουθώντας το… παράδειγμα των προηγούμενων και «σκουπίζοντας» την Άβτοντορ, αφού πήρε το «διπλό» με 95-82. Μπροστά της, ορθώνεται το «εμπόδιο» της Ούνικς Καζάν με μειονέκτημα έδρας και ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον κερδισμένο από το ζευγάρι ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Χίμκι.

Όλα έμοιαζαν ανοικτά μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, όταν και η απόσταση βρισκόταν μόλις στο τρίποντο υπέρ της ομάδας του Βασίλι Καράσεφ (66-69). Στα τέσσερα πρώτα μόλις λεπτά της τελευταίας περιόδου, η εξαιρετική άμυνα της Ζενίτ περιόρισε τους γηπεδούχους στους δύο πόντους, την ίδια ώρα που οι Ντάουντελ και Αντίποφ «βομβάρδιζαν» το αντίπαλο καλάθι, για να «εκτοξεύσουν» τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο χάρη σε επιμέρους σκορ 2-13 (68-82). Μέχρι το φινάλε, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν άνετα το προβάδισμά τους και έφτασαν στο 3-0.

Εξαιρετικός για άλλη μια φορά βέβαια, ήταν ο Γιάνις Τίμμα με 18 πόντους, 5/9 σουτ, 9 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, δείχνοντας εσχάτως «σεληνιασμένος», ενώ οι Ζάμπιαν Ντάουντελ και Πάβελ Αντίποφ είχαν από 16 πόντους, με τον πρώτο να προσθέτει και 8 ασίστ. Για τους ηττηθέντες, δεν μπορούσε να φτάσει η επική εμφάνιση του Αρτέμ Κλιμένκο, ο οποίος πέτυχε 29 πόντους με 11/16 δίποντα και 7/10 βολές, ενώ κέρδισε 5 ριμπάουντ και 12 φάουλ.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.