Παρελθόν για φορά στην καριέρα του θα αποτελέσει ο Λιόρ Ελιγιάχου από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Ισραηλινός αγωνίστηκε στους “κίτρινους” για μια τριετία το 2006-’09, ακολούθησε ένας χρόνος στην Ισπανία και την Κάχα Λαμποράλ (σημερινή Λαμποράλ Κούτχα) και έπειτα γύρισε και πάλι στην αγαπημένη του Μακάμπι (2010-’13). Οι διοικούντες του συλλόγου, είχαν μια συνάντηση με τον εκπρόσωπο του παίκτη την Παρασκευή, κάνοντας του γνωστή την επιθυμία τους για μείωση των αποδοχών προς τον Ελιγιάχου (από 850.000 δολάρια στα 500.000 δολάρια).

Η πλευρά του ταλαντούχου φόργουορντ μετά από 48 ώρες απάντησε αρνητικά στην πρόταση, με αποτέλεσμα η Μακάμπι να πληρώσει σήμερα το buyout των 100.000 δολαρίων που προέβλεπε το συμβόλαιο του και ουσιαστικά να τον αφήνει ελεύθερο.

Ο Λιόρ Ελιγιάχου, θα κοιτάξει τις επιλογές του για το ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του, με τις ομάδες από την Τουρκία να τον κοιτούν με… καλό μάτι! Η Γαλατάσαραϊ είναι στους πιθανούς προορισμούς του και εκεί θα συναντήσει τους πρώην συμπαίκτες του, Κάρλος Αρόγιο και Μίλαν Μάτσβαν. Μία ακόμη επιλογή είναι η Φενέρμπαχτσε, αν συνυπολογίσουμε και την φυγή του Ντέιβιντ Άντερσεν από τον τουρκικό σύλλογο. Ο ύψους 2μ03 Ισραηλινός, είχε 9.7 πόντους, 4.2 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ κ.μ.ο. σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ από την άλλη φαίνεται πως έχει έτοιμο το αντικαταστάτη του 27χρονου, με τον Άλεξ Τάιους να προβάρει τα “κίτρινα”. Ο 25χρονος σέντερ της Καντού, “πολιορκείται” από την Αρμάνι Μιλάνο και την Μπάμπεργκ, αλλά η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ δείχνει να έχει προβάδισμα.