Μία νίκη από τον τίτλο απέχει πλέον η ΑΕΚ, η οποία κέρδισε 76-74 στη Λάρνακα τον ΑΠΟΕΛ κι έκανε το 2-1 στις νίκες. Καλή εμφάνιση από τον Μιχάλη Κακιούζη σε 34 λεπτά συμμετοχής, ο οποίος μπορεί να ήταν απελπιστικά άστοχος (8 πόντους με 4/22 σουτ), αλλά έκανε σπουδαία δουλειά σε άλλους τομείς, μαζεύοντας 15 ριμπάουντ!

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 10-5 στο 4ο λεπτό του αγώνα με τρίποντο του Ντέιβις,  από κει και πέρα όμως η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και πέρασε μπροστά με τρίποντο του Κακιούζη (13-10). Η πρώτη περίοδος βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με ένα πόντο (21-20).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα 8 πόντων (30-22) με μία βολή του Τσεντίνοβιτς, με τον ΑΠΟΕΛ να απαντάει πολύ γρήγορα με δικό του σερί και να μειώνει στους 3 πόντους (30-27). Το ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα (42-37) χάρη στον εξαιρετικό επιθετικά Σούμποτιτς. Από τον ΑΠΟΕΛ, ο Ντέιβις έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι κρατώντας τους φιλοξενούμενους κοντά στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά άγγιξε για πρώτη φορά τους δέκα πόντους (49-39), με την ΑΕΚ να έχει σε καλή μέρα επιθετικά πολλούς παίκτες (8 είχαν ήδη σκοράρει). Στη μέγιστη τιμή της έφτασε η διαφορά (53-39) 4 λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, αλλά 5 αναπάντητοι πόντοι από τον ΑΠΟΕΛ κατέβασαν γρήγορα σε μονοψήφιο νούμερο το σκορ. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με την ΑΕΚ να προηγείται 58-48, χάρη στην εξαιρετική άμυνά της, που κράτησε τους φιλοξενούμενους στους 11 πόντους.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι βρέθηκαν σε κακή μέρα, κατάφεραν να πλησιάσουν στο σκορ στους 3 (69-66) ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα, χωρίς να απειλήσουν όμως παραπάνω και μοιραία ήρθε το τελικό 76-74. Η σειρά πλέον μεταφέρεται στην έδρα του ΑΠΟΕΛ, εκεί όπου θα έχουμε είτε απονομή είτε… παράταση της αγωνίας για ένα παιχνίδι ακόμα.