Σπουδαίες στιγμές ζει ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος πέτυχε μία επική πρόκριση στο FIBA Europe Cup. Οι Κύπριοι μπορεί να ηττήθηκαν με 81-68 από την Τσμόκι-Μινσκ, αλλά χάρη στο ρεκόρ 3-3 που είχε στον όμιλό του, σε συνδυασμό με τον συντελεστή που διέθετε σε σύγκριση με άλλους συλλόγους της διοργάνωσης, μεταξύ των οποίων και η ΑΕΚ Λάρνακας, κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη φάση και τις 24 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Με τον Τζίμη Κουστένη να αναλαμβάνει και να καθοδηγεί την ομάδα της Λευκωσίας, ο «θρύλος» του κυπριακού αθλητισμού πέτυχε αυτό το τρομερό κατόρθωμα, ευρισκόμενος στον ίδιο με την Τσμόκι-Μινσκ, την Παρντούμπιτσε και τη Σιαουλάι. Όλα αυτά, σε μία διοργάνωση που μπορεί να είναι η δεύτερη τη τάξει της FIBA, αλλά με αρκετές ομάδες που διαθέτουν διόλου ευκαταφρόνητα μπάσκετ και αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Οι πανηγυρισμοί ήταν δικαιολογημένα έντονοι για το επίτευγμα της κυπριακής ομάδας, που θα δοκιμάσει πλέον τις δυνάμεις της σε μία σαφώς πιο δύσκολη φάση. Το στοίχημά της, πάντως, το έχει ήδη κερδίσει…