Οι καλοί Κύπριοι παίκτες είναι μετρημένοι πλέον στα δάχτυλα και ο Νάσος Κυριακού ανήκει σίγουρα στην “αφρόκρεμα” της γενιάς του. Ο γνώριμος σε όλους μας πλέι μέικερ φοράει φέτος τη φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού και άφησε θετικές εντυπώσεις τόσο με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στον πάγκο όσο και τώρα με τον Παναγιώτη Γιανναρά.

Οι Λεμεσιανοί έκαναν την έκπληξη, παίρνοντας το εισιτήριο της πρόκρισης για τα ημιτελικά και ο 26χρονος παίκτης έχει παίξει καθοριστικό ρόλο. Πέραν της στατιστικής, είναι η αθόρυβη δουλειά του σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα, είναι καλός οργανωτής, βγάζοντας ηρεμία και σιγουριά στους συμπαίκτες του, ενώ δημιουργεί συχνά και εντυπωσιακές φάσεις με τον τρόπο που βλέπει το γήπεδο. Γενικά βασίζεται στην ομαδικότητα και γίνεται θυσία για το καλό του συνόλου, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις προσωπικές του επιδόσεις.

Δεν είναι τυχαίο πως έχει τη φήμη του εξολοθρευτή στην άμυνα και σχεδόν πάντα αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες αποστολές, σβήνοντας τα μεγάλα περιφερειακά ατού των αντιπάλων του. Εξάλλου, με αυτόν βασικό πόιντ γκαρντ ο Απόλλωνας ήταν πρώτος σε όλο τον πρώτο γύρο του κυπριακού πρωταθλήματος.

Στην Ελλάδα είναι γνωστός, καθώς έχει περάσει από Μαντουλίδη, ΠΑΟΚ, Μακεδονικό, Ηρακλή και άλλες ομάδες, ενώ έχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του την επάνοδό του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ήδη παρακολουθείται από σημαντικούς προπονητές της Α2 αλλά και της Α1, όπου υπάρχουν πιθανότητες να ξαναπαίξει. Έχει παίξει και στη Γερμανία με την Γκέτινγκεν, ενώ πριν πέρυσι αγωνίστηκε ξανά στην Κύπρο με την Ομόνοια.

Αν συνεχίσει έτσι αναμένεται να βρεθεί στην προεπιλογή της Εθνικής Κύπρου για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017, όπου υπάρχουν βλέψεις για μια καλή πορεία ή ακόμα και πρόκριση στην τελική φάση.