Μετά από μια πολύ καλή χρονιά με συνεχόμενες καλές εμφανίσεις ο Γιώργος Σκαραφίγκας παραιτήθηκε από τη τεχνική ηγεσία της ΕΘΑ.

Συγκεκριμένα λιγο πριν την αναμέτρηση που θα έκρινε την τρίτη θέση της α’ φάσης του κυπριακού πρωταθλήματος, ο Τέρενς Χένρι τιμωρήθηκε για εξύβριση διαιτητή στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Ο Έλληνας τεχνικός παραιτήθηκε πριν το τζάμπολ και κάθισε και παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα μαζί με τον παίκτη του.  Έτσι, λοιπόν, αφήνει την Κύπρο, όπου διετέλεσε πολύ καλό έργο στον πάγκο της ομάδας της Έγκωμης, με σήμα κατατεθέν το γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ που έπαιξε.

Ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός με δηλώσεις του στο cyprusbasket.net, τόνισε:

“Με έκπληξη διαβάζοντας δηλώσεις του προέδρου της ομοσπονδίας, όπου εμπλέκεται και το όνομά μου, θέλω να κάνω την παρακάτω δήλωση. Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, δηλώνω ότι για προσωπικούς λόγους παραιτήθηκα πριν το παιχνίδι από τον πάγκο της ΕΘΑ. Το δήλωσα στον κομισάριο και πήρα και την κάρτα του προπονητή. Δε θέλω να συμμετέχω σε κανένα παιχνίδι κάτω απ’ το τραπέζι ανάμεσα σε ομοσπονδίες και ομάδες. Θερμή παράκληση να μην ανακατεύεται το όνομά μου σαν προπονητής για να εξυπηρετηθούν οποιαδήποτε συμφέροντα. Εγώ ήμουν ένας κανονικός προπονητής σε μια ομάδα μπάσκετ. Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω απόφαση καμιάς ομοσπονδίας και καμιάς δικαστικής. Και φεύγω με την απορία γιατί παραμονή αγώνα αρρώστησαν τρεις διαιτητές πριν το ματς. Η παραίτησή μου δεν έχει να κάνει εκτός από προσωπικούς λόγους με καμία άλλη κατάσταση και δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου υποδεικνύει σε ποιο σημείο της κερκίδας θα πρέπει να κάτσω για να παρακολουθήσω έναν αγώνα ως θεατής. Με εκτίμηση σε όλους, καλή συνέχεια”