Το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της στην Κύπρο πανηγύρισε η ΑΕΚ Λάρνακας αφού κέρδισε εκτός έδρας τον ΑΠΟΕΛ με 76-71 κι έκανε το 3-1. Ο Έλληνας άσσος αγωνίστηκε για 30 λεπτά έχοντας 8 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 κερδισμένα φάουλ και 3 κλεψίματα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και στο σημερινό παιχνίδι αλλά και στους τελικούς συνολικότερα και δικαίως έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου.

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο τελευταίο σουτ, ο Μιχάλης Κακιούζης ήταν αυτός, που μίλησε την κατάλληλη στιγμή κάνοντας το 72-70 για την ομάδα του, 40 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα, ενώ ευτόχησε και στις δύο βολές 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, κάνοντας το 75-71. Μοιραίος για τον ΑΠΟΕΛ ο Στίγκερς, ο οποίος είχε κακές επιλογές στις τελευταίες επιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι με την ώθηση του κόσμου μπήκαν καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα κι έχοντας σταθερά το προβάδισμα. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να προηγείται με 22-20, ενώ στην δεύτερη περίοδο η διαφορά έφτασε και τους 7 πόντους (36-29). Η ΑΕΚ όμως κάνοντας ένα μικρό σερί στα τελευταία 2 λεπτά του ημιχρόνου πήγε στα αποδυτήρια στο -4 (39-35).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλύτεροι κι έφτασαν τη διαφορά ακόμα και σε διψήφιο αριθμό πόντων (55-45) δυόμιση λεπτά πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Έτσι κύλησε το παιχνίδι και στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την ΑΕΚ να έχει ένα προβάδισμα ασφαλείας μέχρι και τα τελευταία λέπτά.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και πλησίασαν στον πόντο, κάνοντας ξανά το παιχνίδι ντέρμπι, εκμεταλλευόμενοι τη χαλάρωση της ΑΕΚ. Μάλιστα ισοφάρισαν και σε 70-70 στο τελευταίο λεπτό, ο Μιχάλης Κακιούζης όμως με ένα πολύ καθοριστικό καλάθι έκανε το 72-70, σταματώντας το σερί των γηπεδούχων, Ακολούθησαν συνεχόμενες άστοχες επιθέσεις των γηπεδούχων και δύο βολές του Έλληνα άσσου, για να διαμορφωθεί το τελικό 76-71 για την ΑΕΚ.

Πολύ μεγάλη στιγμή για την ομάδα της Λάρνακας, αφού πανηγυρίζει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Μεγάλη ικανοποίηση και για τον Έλληνα άσσο, ο οποίος κατέκτησε ακόμα ένα πρωτάθλημα στην καριέρα του, όντας από τους ηγέτες και πιο έμπειρους παίκτες του κυπριακού συλλόγου. Ο 36χρονος φόργουορντ πραγματοποίησε πολύ καλή χρονιά κι απέδειξε ότι μπορεί ακόμα να κάνει πρωταθλητισμό.