Στην Κύπρο οι Ακαδημίες φαίνεται να ανοίγουν από τις 8/2. Στην Ελλάδα όμως, το λουκέτο παραμένει και κανείς δεν ξέρει πότε θα βγει! Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του basketworld.net η κυπριακή Κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως για να ανοίξουν οι Ακαδημίες από τις 8 Φεβρουαρίου, αλλά στην Ελλάδα δυστυχώς δεν κινείται φύλλο!

Η κυπριακή ιστοσελίδα ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να ξεκλειδώσει τις Ακαδημίες από τις 8/2 και συνεχίζει να ξεκλειδώνει τον κυπριακό αθλητισμό.

Το basketworld.net ανέφερε ότι οι ακαδημίες πήραν το “πράσινο φως” να ανοίξουν ξανά και έτσι από τη Δευτέρα 08/02 θα υπάρξει σταδιακή επανέναρξη των προπονήσεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα διατάγματα και τις οδηγίες του κυπριακού Υπουργείου Υγείας.

Οι προπονήσεις θα διεξάγονται σε γκρουπ των τεσσάρων (4) ατόμων σε ανοικτά γήπεδα προς το παρόν.

Από την άλλη η ιστοσελίδα έκανε αναφορά και στην κατάσταση στην Ελλάδα και τόνιζε ότι “Στην Ελλάδα δυστυχώς ακόμη επικρατεί… σκοτάδι και ευελπιστούμε πως οι υπεύθυνοι θα παραδειγματιστούν από τις αποφάσεις που υπήρξαν στο Νησί της Αφροδίτης”.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του basketworld.net:

Μετά τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, προέκυψαν ραγδαίες εξελίξεις για τον αθλητισμό και κατ’ επέκταση για το μπάσκετ στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, οι ακαδημίες πήραν το “πράσινο φως” να ανοίξουν ξανά και έτσι από τη Δευτέρα 08/02 θα υπάρξει σταδιακή επανέναρξη των προπονήσεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα διατάγματα και τις οδηγίες του κυπριακού Υπουργείου Υγείας.

Οι προπονήσεις θα διεξάγονται σε γκρουπ των τεσσάρων (4) ατόμων σε ανοικτά γήπεδα προς το παρόν. Στην Ελλάδα δυστυχώς ακόμη επικρατεί… σκοτάδι και ευελπιστούμε πως οι υπεύθυνοι θα παραδειγματιστούν από τις αποφάσεις που υπήρξαν στο Νησί της Αφροδίτης.

Πηγή: basketworld.net