Το 27′ τουρνουά καλαθόσφαιρας Κεραυνού ΣΠΕ Στροβόλου ξεκινά αύριο με τη συμμετοχή των Κεραυνού, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και της ΕΘΑ, ενώ την τρίτη ημέρα του τουρνουά την θέση της τελευταίας θα πάρει ο Απόλλων, καθώς η ΕΘΑ ζήτησε να μην αγωνιστεί λόγω του αγώνα με την ΑΕΚ για το Σούπερ Καπ (24/10).

Στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε ενόψει του τουρνούα ο προπονητής του Κεραυνού Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε: “Είναι πολύ ευχάριστο το ότι βρίσκομαι εδώ. Αισιοδοξούμε με βάση τα όσα έχουμε δει ότι η ομάδα είναι έτοιμη. Διαφοροποιημένα παρουσιάζονται τα οικονομικά δεδομένα ωστόσο νομίζω κάναμε μία ομάδα ισάξια ή και καλύτερη από την προηγούμενη. Στόχος είναι να χτίσουμε μια ομάδα που θα μπορούν και οι 12 παίκτες να προσφέρουν το ίδιο.

Θα υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός γιατί οι ομάδες που όπως έχω διαπιστώσει δεν έχουν χάσει από τη δυναμικότητα τους, θα διατηρήσουν επαρκές αγωνιστικά δυναμικό για όλη τη σεζόν και δεν θα έχουμε το φαινόμενο της αποδυνάμωσης ομάδων από ένα σημείο και μετά, όπως γινόταν τις άλλες χρονιές. Ένα πρόβλημα είναι η μη συμμετοχή των ομάδων στην Ευρώπη. Αυτό το φαινόμενο είναι αρνητικό για το Κυπριακό μπάσκετ και πρέπει να εξευρεθεί μια φόρμουλα συμμετοχής”.

Ο αρχηγός του Κεραυνού Παναγιώτης Τρισόκκας πρόσθεσε:”Ανεβήκαμε επίπεδο με το αθλητικό κέντρο και αυτό οφείλεται στον πρόεδρο του σωματείου Πάρι Παπαέλληνα. Όλοι οι Κύπριοι παίκτες δέχτηκαν μεγάλη μείωση Υπάρχουν ακόμη παίκτες που σέβονται την φανέλα. Διαλέγεις Κεραυνό γιατί θες να παίξεις μπάσκετ. Το τουρνουά αποτελεί ένα μύθο πια, τι άλλο να πω εγώ γι’ αυτό.

Υπάρχει ταλέντο και απόδειξη αυτού είναι το ότι νεαροί μας  προσπαθούν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Υπάρχει προτίμηση από κάποιους εξ’ αυτών να αγωνίζονται σε άλλες εθνικές ομάδας και όχι στην Εθνική Κύπρου. Είπε ότι δεν αδικεί τους πατεράδες των παιδιών για την απόφαση αυτή. Κατά την άποψή μου θα ήταν καλύτερα για το πρωτάθλημά αν είχαμε δύο Αμερικάνους μόνο, και οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας να είναι Κύπριοι. Είναι κρίμα να υπάρχει πρωτάθλημα μόλις με 6 ομάδες”.

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

Παρασκευή 18-10-2013

ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ 17:00

ΚΕΡΑΥΝΟΣ – ΕΘΑ 19:15

Σάββατο 19-10-2013

ΕΘΑ – ΑΕΛ 17:00

ΚΕΡΑΥΝΟΣ – ΑΠΟΕΛ 19:15

Κυριακή 20-10-2013

ΚΕΡΑΥΝΟΣ – ΑΕΛ 17:00

ΑΠΟΕΛ –ΑΠΟΛΛΩΝ 19:15