Ο ΑΠΟΠ έχει 15 χρόνια ιστορία στο χώρο του μπάσκετ (65 συνολικά σαν σωματείο) και φέτος συμμετείχε για πρώτη φορά στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του κυπριακού μπάσκετ, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις ειδικά στο φινάλε, με την υπογραφή του Γιάννη Λίβανου να είναι έντονη.

Ο νεαρός τεχνικός κλήθηκε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου να αναλάβει τα ηνία από τον επί 13 χρόνια προπονητή της ομάδας, Αντώνη Δημητρίου και τα κατάφερε περίφημα. Οι Παφίτες έκαναν σπουδαίες νίκες, ενώ πάνω απ’ όλα έδειξαν αξιόλογο αγωνιστικό πρόσωπο, με ποιοτικό μπάσκετ και αρχές στο παιχνίδι τους.

Παράλληλα, ο Γιάννης Λίβανος έκανε κάτι που δεν συνηθίζεται. Σε ματς… φωτιά δεν δίστασε να ρίξει στη μάχη «αμούστακα» παιδιά και κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς ανέδειξε ιδανικά το ταλέντο τους και είδε τους ταλαντούχους αθλητές του να «μεγαλώνουν» απότομα και να στέκονται επάξια δίπλα σε έμπειρους και καταξιωμένους αντιπάλους.

Βέβαια, δεν μιλάμε για κάποιον που εμφανίστηκε τυχαία από το… πουθενά. Μετράει μια επιτυχημένη διαδρομή από μικρή ηλικία στην προπονητική, έχοντας ξεκινήσει από τους πάγκους των γυναικείων και στη συνέχεια μεταπηδώντας σε αυτούς της Β’ Εθνικής, με σήμα-κατατεθέν του πάντα την ανάδειξη ταλαντούχων αθλητών και αθλητριών.

Ακολούθησε μια εξαιρετική διαδρομή στο πλευρό του μέντορά του Βαγγέλη Αλεξανδρή τόσο στην Α1 με Άρη και Πανιώνιο, όσο και στην Εθνική Ιορδανίας. Και το καλοκαίρι του 2015 ήρθε η πρόταση από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου και η μετακόμισή του στην Κύπρο, κάτι που του έδωσε την ευκαιρία να γίνει ο νεαρότερος Έλληνας προπονητής που κοουτσάρει στο εξωτερικό. Στα 36 του άφησε πολύ θετικά δείγματα γραφής, ρίχνοντας στα… βαθιά νεαρούς παίκτες και όταν αποχώρησε άφησε πίσω του καλούς φίλους και υγιείς βάσεις για τη συνέχεια.

Αφού πέρασε το μεσοδιάστημα «χτίζοντας» από το… μηδέν κάτι πολύ δυνατό στην ακαδημία της Παραμυθιάς, στη μέση της σεζόν που ολοκληρώθηκε ήρθε η πρόταση του ΑΠΟΠ και πλέον είναι περιζήτητος στην αγορά. Ήδη του έχουν γίνει κρούσεις από το εξωτερικό (επίσημη πρόταση από την Ιαπωνία) και παράλληλα την περίπτωσή του παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ελληνικές ομάδες από την Α2.