Στην αυτοσυγκέντρωση και την προσοχή που έδειξαν οι παίκτες του καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με το Πουέρτο Ρίκο στάθηκε ο Ηλίας Ζούρος με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε πως η Ελλάδα παρουσιάστηκε απόλυτα διαβασμένη, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια τόσο στους παίκτες όσο και τους συνεργάτες του.

Αξίζαμε τη νίκη. Παίξαμε έξυπνα και ξεπεράσαμε με αυτόν τον τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με τα μεγάλα ύψη των αντιπάλων μας. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες και τους συνεργάτες μου, γιατί εμφανιστήκαμε καλά διαβασμένοι. Οι παίκτες έδειξαν τεράστια αυτοσυγκέντρωση, όπως κάνουν μέχρι τώρα σε όλα τα παιχνίδια“, ήταν τα πρώτα λόγια του Ηλία Ζούρου, ο οποίος συνέχισε:

“Η αυτοσυγκέντρωση είναι το κλειδί για τη νίκη μας κι επίσης το πολύ καλό passing game, το οποίο φανέρωσε ότι είχαμε υπομονή και καθαρό μυαλό. Δείξαμε για μία ακόμη φορά ότι η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα. Το Πουέρτο Ρίκο είναι μια αμερικάνικη ομάδα, με τους Μπαρέα, Αρόγιο, Ράμος σκόραραν αρκετά, αλλά βρήκαμε τρόπο να τους αντιμετωπίσουμε, ειδικά με τα ματς απ του δευτέρου ημιχρόνου κι έτσι πήραμε τη νίκη”.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πρίντεζης αναφέρθηκε στο γρήγορο ρυθμό που είχε το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά, ενώ τόνισε πως η προσοχή των διεθνών στρέφεται πλέον στο νοκ άουτ παιχνίδι με αντίπαλο τη Νιγηρία:

Το παιχνίδι έγινε από νωρίς “ραν εντ γκαν” και μας έλειψαν ανάσες. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα, αλλά όταν βρήκαμε το ρυθμό μας λύσαμε αρκετά από τα προβλήματα αυτά. Παίξαμε έξυπνα, εφαρμόσαμε πράγματα στα οποία υπερέχουμε του αντιπάλου μας και κυρίως σκοράραμε. Αυτό είναι το βασικό στο μπάσκετ: Να μπαίνει η μπάλα στο καλάθι. Τώρα πια, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Όλη η προσοχή μας στρέφεται εκεί”.