Τη λύπη του και την απογοήτευσή του εξέφρασε ο Μάρκο Μπελινέλι για τον αποκλεισμό της Ιταλίας από την Κροατία, στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά, που έγινε στο Τορίνο.

Η «σκουάντρα αντζούρα» δεν κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και ο αρχηγός της ανάρτησε κάποια συγκινητικά λόγια, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

«Η απογοήτευση είναι μεγάλη και δεν ξέρω πως να την περιγράψω. Δουλέψαμε σκληρά και μπήκαμε στο γήπεδο πεπεισμένοι πως μπορούμε να κερδίσουμε τα πάντα με αυτή τη φανέλα. Μα έτσι είναι αυτό το σπορ, κερδίζεις ή χάνεις. Φτάσαμε πολύ κοντά αυτή τη φορά αλλά προφανώς δεν ήμασταν αρκετά καλοί. Οπότε πάμε στο σπίτι μας. Δεν χρειάζεται όμως να αλληλοκατηγορούμαστε και να ρίχνουμε το φταίξιμο ο ένας στον άλλο. Είμαστε ομάδα και αυτή η ομάδα δεν παραδίνεται. Οι αληθινοί νικητές είστε εσείς. Ο κόσμος και οι φίλαθλοι, που μας υποστηρίξατε με έναν ενθουσιασμό που δεν έχω δει ξανά. Από εσάς ζητώ ταπεινά συγνώμη. Ήσασταν οι καλύτεροι στο γήπεδο».