Από τις 4 έως τις 9 Ιουλίου, 6 ομάδες καλούνται να «μονομαχήσουν» προκειμένου να πάρουν ένα από τα 3 εισιτήρια που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αυτές οι χώρες είναι η Ελλάδα, το Ιράν, το Μεξικό, η Κροατία, η Ιταλία και η Τυνησία.

Η FIBA παρουσιάζει τους 10 λόγους για να παρακολουθήσει κάποιος το Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο με τους Γιάννη Μπουρούση και Γιάννη Αντετοκούνμπο να βρίσκονται μέσα σ’ αυτούς.

1)Ο μαέστρος της Κροατικής «ορχήστρας»  θα είναι ο…

Ο Ντάριο Σάριτς έχει χαρακτηριστεί, εδώ και πολλά χρόνια ως ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Κροατίας, με τον Αλεξάντερ Πέτροβιτς να θέλει να πάρει το μέγιστο από τον ευέλικτο βιρτουόζο. Στα 22 του χρόνια ο Κροάτης φόργουορντ μπορεί να κάνει μια πληθώρα πραγμάτων για να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει τους αγώνες και θα πρέπει να τα κάνει αν θέλει η Κροατία να ταξιδέψει στο Ρίο. Ο Πέτροβιτς δεν περιμένει από τον Σάριτς να κινεί τα νήματα από το πίσω μέρος του γηπέδου, αυτό αναμένεται να το κάνει ο Κρούνοσλαβ Σίμον. Αντίθετα θέλει τον Σάριτς να παίρνει πολύ συχνά την μπάλα στα χέρια του, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει στιγμές ενθουσιασμού στους θεατές.

2)Μπελινέλι+Γκαλινάρι= έκρηξη στο σκορ

Δεν θα υπάρξει πιο συναρπαστικό δίδυμο στο τουρνουά του Τορίνο, στο ένα-δύο, από τους Ιταλούς Μάρκο Μπελινέλι και Ντανίλο Γκαλινάρι. Οι δύο αστέρες του ΝΒΑ, κατατρόπωσαν πέρυσι στη φάση των Ομίλων του Eurobasket 2015, τους μετέπειτα πρωταθλητές Ισπανούς. Έτσι να περιμένετε τον ομοσπονδιακό προπονητή της Ιταλίας, Ετόρε Μεσίνα να χρησιμοποιεί πολύ αυτό το δίδυμο.

3)Aaahh Freak Out!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γνωστός και ως «Greek Freak», έχει μαγέψει τα τελευταία χρόνια τόσο το ΝΒΑ όσο και την Ελλάδα. Με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει αποχωρίσει πια από την Εθνική Ελλάδος, ο Αντετοκούνμπο αναμένεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα.

4)Είναι καλύτεροι απ’ ότι νομίζεις.

Μπορεί το Ιράν να δημιούργησε χαμηλές προσδοκίες, όταν ανακοινώθηκε ότι κάποιοι βετεράνοι δεν θα ενισχύσουν την ομάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο, όμως αυτό μείωσε την πίεση για τον προπονητή Ντιρκ Μπάουερμαν και τους νεαρότερους παίκτες της ομάδας. Ο Μπάουερμαν, ο οποίος οδήγησε με επιτυχία την Εθνική Γερμανίας του Ντιρκ Νοβίτσκι στο Προολύμπιακό του 2008, θα έχει τον Χάμεντ Χαντάντι στο κέντρο και μαζί του μια πληθώρα νέων ταλαντούχων παικτών. Θυμάστε τον Χαντάνι πριν 2 χρόνια στο Μουντομπάσκετ; Ίσως τελικά το Ιράν να αποδειχτεί πιο επικίνδυνο απ’ ότι νομίζουν οι περισσότεροι.

5)Οι 12 «Guerreros» (πολεμιστές)

Ο Γκουστάβο Αγιόν αποχώρησε πριν λίγες μέρες από την Εθνική Ομάδα του Μεξικού, προκειμένου να περάσει λίγο ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά του. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είπε ωστόσο σε δηλώσεις του ότι οι 12 Guerreros είναι «απόλυτα ικανοί να παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή προκειμένου να κατακτήσουν μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «η Εθνική δεν είναι ένα πρόσωπο, αλλά μία ομάδα».

6)Σπίτι μου… σπιτάκι μου!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ομάδα της Ιταλίας έχει την δυνατότητα να παίξει σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση μπροστά στους οπαδούς της. Οι παίκτες δεν μιλούν για τίποτα άλλο από την στιγμή που ανακοινώθηκε ως οικοδέσποινα του Προολυμπιακού η ιταλική πόλη.

7)Το νέο Ιράν

GUYS in Blue #MJ13

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης(@mohammadjamshidi) στις

Έχοντας στηριχθεί στους ίδιους παίκτες για πολλά χρόνια, το Ιράν φέρνει στο προσκήνιο νέους ταλαντούχους μπασκετμπολίστες που μπορεί να κάνουν την διαφορά στο Τορίνο.

8)Η επίθεση του Big Mak

Ο Μάκραμ Μπεν Ρομντάνε είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες που έχουν βγει την τελευταία δεκαετία από την Αφρικανική ήπειρο. Ο Ρομντάνε, ο οποίος είναι εξαιρετικός στο σουτ, τη πάσα, ενώ παράλληλα ξέρει και να «ταπώνει», έπαιξε ζωτικό ρόλο στην κατάκτηση του Αφρομπάσκετ 2011 από την Τυνησία, ενώ τώρα που θα λείπει λόγω τραυματισμού ο Σάλα Μέτζρι, αναμένεται να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα.

9)Ένας καλύτερος Μπουρούσης

Cuando el jefe habla… qué menos que escucharle con esa cara de concentraciónGracias, @virginia_pacheco por la foto#WorkingTime #Bourousis #EsteSíQueSabe #TanPequeñaQueMeCueloHastaEnLasFotos

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Isa Hernandez Chamorro (@isahdez2) στις

Ο Γιάννης Μπουρούσης χρησιμοποίησε την απογοήτευσή του, από το Eurobasket του 2015, ως καύσιμο για την «έκρηξη» που είχε την σεζόν 2015-2016 με την Λαμποράλ Κούτσα. Ήταν τόσο καλός, που ο έμπειρος σέντερ κατάφερε να αναδειχθεί ως MVP του ισπανικού πρωταθλήματος. Στόχος του τώρα είναι να γυρίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2008 και για δεύτερη συνολικά στην καριέρα του. Ο Μπουρούσης ήταν καλός στο Eurobasket του 2015 αλλά αναμένεται να είναι πολύ καλύτερος φέτος στο Τορίνο.

10)Άντρεα ο γίγαντας

Ο Άντρεα Μπαρνιάνι βρίσκεται στην κατάλληλη φάση, αυτό το καλοκαίρι, να αποδείξει σε όλο το  μπασκετικό κόσμο ότι μπορεί να γίνει τόσο καλός, όσο τον οραματίστηκαν όλοι, πριν από μία δεκαετία, όταν οι Τορόντο Ράπτορς τον επέλεξαν στην πρώτη θέση του ντραφτ του ΝΒΑ. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Ιταλός είναι έτοιμος να αγωνιστεί για την χώρα του και να την οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.