Η εθνική ομάδα της Ιταλίας -παρά το γεγονός πως δεν είχε στη διάθεσή της κανένα από τα μεγάλα της χαρτιά όλα αυτά τα χρόνια ελέω υποχρεώσεων και τραυματισμών- κατάφερε να διασύρει με 100άρα τη Σερβία στο Βελιγράδι και να επικρατήσει με 102-95 παίρνοντας μια ηχηρότατη πρόκριση για την Ολυμπιάδα του Τόκιο, στην ίσως μεγαλύτερη επιτυχία της -βάσει συνθηκών- στη σύγχρονη ιστορία της!

Για τη γειτονική χώρα, που είχε συνολικά 4 παίκτες σε διψήφιες αποχρώσεις πόντων, διακρίθηκε κυρίως το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Fenerbahce, Achille Polonara, με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ ενώ και ο Nico Mannion των Golden State Warriors ήταν εξαιρετικός με 20 πόντους και 4 τελικές πάσες.

Συνολικά, αξίζει να αναφερθεί η τρομακτική επιθετική χροιά των νικητών, που είχαν πετύχει 57 πόντους στο ημίχρονο αλλά και 80 μετά από 30 λεπτά αγώνα και εν γένει σούταραν με συναρπαστικά ποσοστά τόσο εντός πεδιάς (45%) όσο και από τη ζώνη του τριπόντου (42%), σε μια μοναδική παράσταση χαράς, ουσίας και θεάματος βγαλμένη από ρωμαϊκό ποίημα του 20 μ. Χ.

Από την άλλη μεριά, για τους Σέρβους ξεχώρισαν μονάχα ο Andjusic με 27 πόντους και οι PetrusevDobric με 22 και 17 αντίστοιχα, αλλά όλοι οι υπόλοιποι κινήθηκαν σε τραγική τροχιά…

Πλέον, οι Ιταλοί θα βρεθούν στον 2ο όμιλο του Τόκιο, όπου θα αναμετρηθούν με τις Αυστραλία, Γερμανία και Νιγηρία.

 

 Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά ΕΔΩ.