Μπορεί η Εθνική μας ομάδα να δίνει τη δική της μάχη για πρόκριση στην επερχόμενη Ολυμπιάδα του Τόκιο στον πρώτο όμιλο του Προολυμπιακού τουρνουά στο Βελιγράδι, αλλά δε γίνεται να μην προσέχει και τα τεκταινόμενα στο δεύτερο, εκεί όπου οι Τουρκία, Ουρουγουάη και Τσεχία προσπαθούν να καταλάβουν τις 2 πρώτες θέσεις.

Χθες τα ξημερώματα (30/6), λοιπόν, Τουρκία και Ουρουγουάη τέθηκαν αντιμέτωπες στην πρώτη εκ των δύο συνολικά μονομαχιών δύο διαφορετικών ηπείρων, με τους γείτονές μας να επικρατούν στο τέλος με 95-86, χάρις σε ένα τρομερό -δεδομένου του χαρακτήρα ντέρμπι της αναμέτρησης- σερί της τάξης του 18-7!

Αναφορικά με τους νικητές, ο Osman των Cleveland Cavaliers ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου με 27 πόντους (9-15 σουτ, 3-7 τρίποντα), 9 ριμπάουντ και 4 τελικές πάσες, ενώ υπήρχαν ακόμα 2 διψήφιοι για τους Τούρκους, με τους Sengun και Mahmutoglu να τελειώνουν το ματς με 15 και 10 πόντους αντίστοιχα (8-16 σουτ αθροιστικά, 2-3 τρίποντα).

Από την άλλη μεριά, ο «ευρωπαίος» Granger πέτυχε ένα τρομερό double double της τάξης των 25 πόντων και των 10 ασίστ (+ 5 ριμπάουντ) για τους ηττημένους, ενώ ακόμα 16 πόντους με 8 ριμπάουντ προσέθεσε ο Calfani.
Ταυτόχρονα, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Batista, έμεινε στους 12 πόντους σε 18 λεπτά παρουσίας με εξαιρετική ευστοχία (6-7), αλλά είχε σοβαρό πρόβλημα με τα φάουλ…

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η τρομακτική ευστοχία της Τουρκίας, η οποία σούταρε με 58% εντός πεδιάς αλλά και με 48% από τη ζώνη του τριπόντου, σμπαραλιάζοντας την άμυνα των Ουρουγουανών σε κάθε ευκαιρία!

 

 

 

Mπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

 

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

 

  • Τετάρτη 30 Ιουνίου

Ουρουγουάη- Τουρκία 86-95

 

  • Πέμπτη 1 Ιουλίου

Τουρκία- Τσεχία (05:35)

 

  • Παρασκευή 2 Ιουλίου

Τσεχία- Ουρουγουάη (05:35)

 

Η κατάταξη

1. Τουρκία 1-0
2. Ουρουγουάη 0-1
——————–
3. Τσεχία –

 

* Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι πρώτες δύο ομάδες κάθε ομίλου και αναμετρώνται ως εξής: Α1-Β2 και Β1-Α2. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα προκριθεί μόνο η νικήτρια του τουρνουά.