Με τον Mo Wagner, παίκτη του ΝΒΑ εδώ και 4 χρόνια, να κάνει το παιχνίδι της ζωής του με τα εθνικά χρώματα και να αγγίζει την 30άρα, η Γερμανία κατάφερε να επικρατήσει με 75-64 -πρώτη φορά από το μακρινό 1994- της Βραζιλίας στον μεγάλο τελικό του Προολυμπιακού στο Σπλιτ και να αρπάξει ένα πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Ο νυν παίκτης των Orlando Magic ήταν καταιγιστικός με 28 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 28 λεπτά συμμετοχής και ήταν δίχως πάσα αμφιβολία ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου για τους Γερμανούς, που υλοποίησαν ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος (39 πόντοι) μετά από ένα απόλυτο ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο.

Εκτός της σούπερ εμφάνισης του αποφοίτου του Michigan, το στοιχείο που χάρισε την πρόκριση στους νικητές ήταν η κυριαρχία στο αντίπαλο ζωγραφιστό, όπου έκαναν… bullying με 62% στα δίποντα (26 απόπειρες), 11 κερδισμένα φάουλ αλλά και 10 επιθετικά ριμπάουντ, καλύπτοντας κάπως έτσι την τρανή τους αστοχία από τη ζώνη του τριπόντου (32% σε 31 προσπάθειες).

Συνολικά, εκτός του Wagner ξεχώρισε και η εμφάνιση του Benzing με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 16 μόλις λεπτά, ενώ η εμπειρία του Voigtmann με 8 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν καθοριστική.

Από την άλλη μεριά, για τους Βραζιλιάνους διακρίθηκαν μονάχα οι Varejao και Garcia με 14 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Πλέον, οι νικητές θα συναντήσουν τις Αυστραλία και Νιγηρία στον 2ο όμιλο των Ολυμπιακών, με τον τέταρτο του γκρουπ να κρίνεται από το ζευγάρι των Σερβία και Ιταλία.

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.